UDAR NA ČETIRI FRONTA: Ofanziva na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića

Autor:

Vesti

12.01.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi idu sa Kosova, iz BiH, Hrvatske i na unutrašnjem planu i ne slučajno baš u trenutku kada se šef države svim silama bori da očuva Srbe na KiM.

UDAR NA ČETIRI FRONTA: Ofanziva na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Predsednik Srbije

Mesecima je na delu opšta ofanziva na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Udari idu iz čak četiri pravca: Kosovo - haos u južnoj srpskoj pokrajini, koji je u jednom trenutku bio na ivici rata, BiH - objavljivanje osetljivih podataka o sinu predsednika Danilu Vučiću, Hrvatska - svakodnevno pljuvanje tamošnjih medija po Srbiji i unutrašnji faktor - tajkunski mediji, koji idu od napada na porodicu predsednika do kritikovanja svega što radi Vučić, uključujući i izgradnju puteva.

Republika

Foto: Tanjug

Dejan Miletić

Prema rečima političkog analitičara Dejana Miletića, po sredi je želja da se natera Srbija da prizna Kosovo i odrekne se nacionalnih interesa, a tu se ne biraju sredstva.

- Prva i osnovna meta je Vučić, čovek koji je značajno uticao na napredak Srbije, njeno podizanje i otrežnjenje. Kad se tako gledaju stvari, ne iznenađuje ovakvo delovanje i napadi na predsednika. Treba očekivati da će se oni pojačati sve do sloma politike ili pobede srpskog naroda u borbi za slobodu i pravdu u regionu - poručio je Miletić.

Kurtijevo terorisanje Srba na Kosovu

Republika

Foto: TANJUG/AP

Aljbin Kurti

Na Kosovu situacija vri mesecima, još otkako je Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, najavio kažnjavanje Srba koji nisu preregistrovali vozila na kosovske tablice. To je rezultiralo izlaskom Srba iz prištinskih institucija, ali i serijom hapšenja, mahom bivših pripadnika kosovske policije srpske nacionalnosti. Narod u južnoj pokrajini postavio je barikade da bi se pobunio protiv Kurtijevog terora.

Vojska Srbije je tada, po naređenju predsednika zemlje, nivo borbene gotovosti podigla na najviši nivo. Kulminacija se dogodila na Badnji dan - Azem Kurtaj, albanski policajac, sin poginulog teroriste OVK, pucao je na 11-godišnjeg dečaka Stefana i njegovog rođaka Miloša (21) Stojanovića dok su nosili badnjak. Dan kasnije, na Božić, grupa Albanaca je brutalno pretukla Stefana Tomića (18) posle božićne liturgije.

Unutrašnji napadi

Republika

Foto: Profimedia

Dragan Šolak

Mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, kad god je neka uzavrela situacija, pojačaju pritiske na šefa države. Tako su sada krenuli u napad na predsednikovog sina Danila Vučića i to zato što je prisustvovao obeležavanju Dana RS, ceremoniji na koju ide već osam godina. Prvo su spekulisali da je on deo zvanične delegacije, a kad se to pokazalo kao netačno, nametnuli su temu šta će on tamo... Pošto je jedino važno da svaki dan imaju neku pljuvačinu po Vučiću, često izmišljaju stvari, te priznaće Kosovo do tad i tad, te uvešće sankcije Rusiji, a kad se ništa od toga ne ostvari, napadaju ga što gradi puteve. Jeste, dobro ste pročitali. Portal Nova je objavio stav Udruženih sindikata Srbije Sloga, koji tvrde da kilometri puteva kojima se vlast hvali vode u egzodus?!

Napad na decu i porodicu iz BiH

Republika

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Danilo i Aleksandar Vučić

Sarajevski portal Istraga.ba objavio je faksimil pisma Ambasade Srbije u Sarajevu, upućenog ministarstvu spoljnih poslova BiH, kojem su najavili boravak Danila Vučića od 8. do 11. januara u Banjaluci i Jahorini. U dokumentu koji je, naravno, za internu upotrebu, a koji je završio u sarajevskim medijima, taksativno je navedeno da će Vučićevog sina, kao štićenu ličnost, tokom boravka u BiH, obezbeđivati pet naoružanih osoba, ko su te osobe, čime su naoružane, broj pasoša i brojeve telefona. Navedena je i marka vozila i brojevi registracije, ali i kada će preći koji granični prelaz. Na ovaj način je direktno ugrožena bezbednost sina predsednika jedne zemlje, što je diplomatski skandal kakav se ne pamti.

Hrvatska opsesija

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrej Plenković

Malo čime su Hrvati tako opsednuti kao Srbijom, ali i predsednikom naše zemlje. Gotovo svakodnevno tamošnji mediji objavljuju pljuvačke tekstove o Vučiću, više izveštaju o dešavanjima u Srbiji nego Hrvatskoj. Poput vlade koju vodi Andrej Plenković i koja voli da priča o uslovljavanju naše zemlje i hrvatski mediji koriste svaku priliku da zabodu neki kolac pokušavajući da stopiraju evropski put naše zemlje. Posebno ih boli jačanje veza među Srbima, što nazivaju težnjom ka "velikosrpskom" svetu, lažu da mi izazivamo sukobe na Kosovu... Naravno, uključeni su u svaku kampanju protiv porodice predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vizionar

13.01.2023 01:09

Samo neka udaraju ali neka ne zaborave da svaki stap ima dva kraja. Covek vrti Bog okrene. Da na kraju ne dodju u situaciju da sami dozive sve ono sto zele srpskom narodu i drzavi.