SRNIĆ PORUČIO ZVEZDAŠKOJ JAVNOSTI: Ostajem na Marakani!

Autor:

Sport

12.01.2023

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vezista Crvene zvezde Slavoljub Srnić danas slavi 31. rođendan, a upravo on je bio gost današnjeg studija "Zvezda TV".

SRNIĆ PORUČIO ZVEZDAŠKOJ JAVNOSTI: Ostajem na Marakani!

Foto: Starsport

Srnić i Katai

Rođendan tradicionalno slavi na pripremama:

- Nisu me poštedeli na treninzima danas, ali nema veze, došli smo u Antaliju da radimo i da se spremimo za sve ono što nas čeka na proleće. Svi znamo da je cilj osvajanje titule i potom priprema za Ligu šampiona. Svaki rođendan, barem od kad sam počeo profesionalno da se bavim fudbalom, slavim na pripremama. Već sam i navikao... Od porodice dobijem poklone kad se vratim, a ostali do tad i zaborave, duge su pripreme. Ipak, šalu na stranu, uvek nas čeka torta, ne samo mene, nego svakog ko slavi rođendan, bilo na zimskim ili letnjim pripremama. Za to se pobrine tim menadžer Goran Negić - počeo je slavljenik uz osmeh.

Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić

Najlepšu čestitku dobio je od sinova. 

 
- Rođendan slavim u krugu porodice, kad se vratim s priprema. Nisam neko ko pravi žurke za rođendan, više godine doživljavam kao broj. Jedino sinovima pravimo proslave za rođendan. Baš oni su mi čestitali u ponoć, doduše, vremenska razlika između Antalije i Beograda je dva sata, tako da su me prijatno iznenadili. Stariji je otpevao pesmicu, mlađi se smejao, još uvek ne priča, ali to mi je definitivno najlepša čestitka. 
 
Smatra Srnić da pripreme protiču u najboljem redu. 
 
- Ne znam koje su mi pripreme po redu, teško je da se kaže broj, ali mnogo ih je bilo. Ako govorimo o ovim trenutnim, mislim da će se i šef Milojević složiti da sve protiče u najboljem redu za sada. Bez povreda smo, što je najbitnije, uz to sjajno izvršavamo sve obaveze koje se postave pred nas. Trenutno je akcenat na trčanju, čekamo lepši deo i početak utakmica kada će nam biti lakše. U Turskoj su dobri uslovi što se tiče terena, možda nas malo kiša remeti, ali inače je sve sjajno. Mislim da mi je ovo treći put da sam u Kalisti. 
 
Po prvi put pak prolazi pripreme sa Milošem Milojevićem kao glavnim trenerom. 
 
- Nismo prvi put s Milojevićem na pripremama, bio je tu kao pomoćni, ali kao glavni - da. Drugačija je malo filozofija i način treninga u donosu na ranije. 
 
Sa mnogo trenera je Srnić radio u Zvezdi...
 
- Ne znam koliko sam promenio trenera u Zvezdi, ali evo iz glave neka bude pet ili šest. 
 
U šali ističe da je sve pozicije igrao u Zvezdi, te da je ostalo još samo da brani. 
 
- Sve pozicije igram, samo još nisam bio golman. Najdraža mi je levo krilo, tu sam se najlepše osećao, kao krilni napadač sam i došao u klub, ali posle... U suštini, nisam neko ko može da kaže ne, bilo treneru, bilo Zvezdi. Ako je potrebno da nešto odigram u datom trenutku - odigraću, bez obzira na mesto na terenu. Uvek sam tu da se žrtvujem za ekipu, smatram da tako treba, i nije mi problem ni da budem bek, ni vezni. 
 
Nadimak Zvezdin vojnik mu imponuje.
 
- Ne smeta mi što sam Zvezdin vojnik, naprotiv, baš volim taj nadimak. Volim i Zvezdu. Svaki atom snage, nebitno da li je utakmica ili trening, spreman sam da dam za klub.
 
Kao omiljene golove, izdvaja pogodak Kelnu u Beogradu, kao i Krasnodaru u Rusiji. 
 
- Najdraži mi je gol protiv Kelna kad smo obezbedili evropsko proleće, time sam obeležio boravak u Crvenoj zvezdi. Pamtim i gol Krasnodaru u Rusiji gde smo završili utakmicu sa pozitivnim rezultatom, donekle, a moglo je i drugačije da bude. Posle toga je u klubu sve krenulo na bolje, šest godina igramo Evropu već...
 
Treninzi su izuzetno naporni.
 
- Vidite i sami kako se radi, pratite nas u stopu. Imali smo jedan trening koji nam je svima teško pao, videli ste, ali to je početak gde je uvek akcenat na fizičkoj spremi, jer bez toga ne možemo da postižemo rezultate. Radimo i sa loptom, ali i tu je akcenat na brzini i pokretu, pa na kraju ispadne teže nego suvo trčanje gde uhvatiš ritam i izguraš trening.
 
Čak trojica fudbalera iz jedne Zvezdine omladinske generacije je sada u prvom timu, a pre 13 godina bili su juniori. 
 
- Tačno, tu smo Spajić, Mijailović i ja, iz te generacije. Spaja će se brzo vratiti, Mićko podnosi sve, ali ne samo on, nego svi. Mora jednostavno sve ovo da se izdrži i ne može da se digne ruka na prvoj prepreci i stane. Ima tu i dosta mladih igrača, takođe Zvezdine dece i ne bi bio lep primer njima da neko od nas treninge loše podnosi. Mogu oni dosta toga od nas starijih da nauče. Jesu talentovani, ali mora da se radi, to im je poruka. 
Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić


 Ništa Zvezdinom vojniku ne pada teško.
 
- Ne pada mi teško ni teretana, jer svi smo ovde došli sa ciljem i volimo ovo da radimo. Možda neko bude malo umoran ili je lošije spavao, ali svi volimo da treniramo. 
 
Slobodno vreme koristi za odmor, pogotovo u prvoj nedelji priprema. 
 
- U prvoj nedelji su teški treninzi tradicionalno, tako da svo slobodno vreme koristimo za odmor. Eventualno malo budemo na telefonu, pričamo sa cimerom, u mom slučaju Spajićem. Počeo sam malo i filmove da gledam sad, ali uglavnom koristimo svo slobodno vreme da što bolje odmorimo.
 
Slavoljub, s obzirom na to da ima brata blizanca Dragoljuba, dobro razume povezanost braće Mituljikić. 
 
- Postoji neka specifična povezanost među blizancima. Teško to mogu da razumeju oni koji nemaju blizanca, ali siguran sam da je Mituljikićima zbog toga lakše u životu. Prošao sam kroz to, imao sam nekog s kim sam živeo i na koga sam uvek mogao da se oslonim. Tako da, Mituljikićima želim da budu zajedno ceo život ako mogu, jer to je bratska ljubav koja ne može da se opiše. 
 
Prešli smo na rubriku zanimljivih pitanja, a Srnić je bio i više nego raspoložen da odgovara na njih. 
 
Ko je kome prvi čestitao rođendan?
 
- Dragoljub je meni jutros poslao poruku, tako da je on prvi. Iznenadio sam se da je tako poranio.
 
Znaš li koja je najpopularnija emisija sa tobom?
 
- Pratim "Zvezda TV", tako da znam da je "Indirekt" kad sam bio u automehaničarskoj radnji. Znam da je popularna, Tatjana Šajković je izabrala gde ćemo da snimamo i eto.
 
Znaš li ko još danas slavi rođendan?
 
- Znam, Robert Prosinečki. Tu je i košarkaš Branko Lazić. Pa i Nemanja Supić, moram da ga pomenem, sada trener golmana. Takođe i moj brat Dragoljub, koji je veliki zvezdaš.
 
Koliko minuta si odigrao u Zvezdinom dresu?
 
- Baš teško pitanje, 15 hiljada? Manje? Eto, sad čujem da je 11,450, zamalo, al nisam razmišljao o tome.
 
Sećaš li se protiv koga si postigao het-trik u Zvezdi?
 
- Vojvodini na Marakani. Grof Božović je bio trener, bila je 2015. godina, ne mogu da se setim datuma, ali znam da su mi asistirali Katai, Jović i Vieira. 
 
Gde vidiš Crvenu zvezdu u narednih pet meseci?
 
- Došli smo u Antaliju sa ciljem da se spremimo što bolje i da kada krenu utakmice, od 4. februara pokažemo šta znamo, te da stavimo tačku na prvenstvo i osvojimo titulu.
 
Koji su ti lični ciljevi?
 
- U službi sam tima, tako da mi je to najbitnije. Dakle, cilj je da osvojimo duplu krunu. 
 
Koliko će biti lakše na proleće bez dve utakmice nedeljno?
 
- Nismo izborili evropsko proleće... Šteta, ali s te strane će biti lakše, fizički glednao. 
 
Razmišljaš li o Ligi šampiona?
 
- Imamo prednost nad večitim rivalom, ali ne razmišljamo toliko unapred. Svima nam je u glavama to, ali je najbitnije da iz priprema izađemo zdravi i budemo dobri u prvenstvu na proleće. Želimo da idemo utakmicu po utakmicu i da se tu dodatno uigramo za ono što nas čeka od leta. Dok matematički ne obezbedimo sve, nema razmišljanja o tome. 

Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić


 Kome bi voleo da namigneš sledećeg septembra u Ligi šampiona?
 
- Prošli put sam Maneu, sad bih mogao Mesiju.
 
Potom su i navijači imali priliku da se kroz pitanja obrate Slavoljubu Srniću.
 
"Srno, srećan ti rođendan, nemam pitanje, samo želim da ti poručim da si Zvezdin vojnik"!
 
- Hvala na lepim rečima i čestitkama, drago mi je što tako misliš. Veliki pozdrav.
Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić

 

Kakav je osećaj igrati na prepunoj Marakani i srećan rođendan?!
 
- Ne može to da se opiše. Mnogo puta sam igrao na prepunoj Marakani, ali reči to ne mogu da dočaraju.
 
Gol ili asistencija?
 
- Oba, ali izabraću asistenciju.
 
Pamtiš li gol Partizanu u dresu Čukaričkog?
 
- Pamtim, oba.
 
Do kada bi voleo da ostaneš u Zvezdi?
 
- Produžio sam ugovor, tako da, tu sam dok budem bio potreban Zvezdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading