NAŠLA PRAVOG! KANDIĆEVA IZABRALA NOVOG LIDERA OPOZICIJE: Samo Kurti može da pobedi Vučića

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi lako pobedio Vučića? Samo Kurti, lepim jezikom, obrazovanjem i konstruktivnom tvrdoglavošću, poručuje Kandićeva.

NAŠLA PRAVOG! KANDIĆEVA IZABRALA NOVOG LIDERA OPOZICIJE: Samo Kurti može da pobedi Vučića

Foto: Medija centar/AP

Prevario se svako ko je pomislio da su bezidejni u delu opozicione javnosti. Naprotiv. Osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić lansirala je predlog za lidera srpske opozicije. Pošto su ovdašnji opozicionari kao rogovi u vreći i valjda nedostojni te pozicije, Kandićeva im je preporučila da iz Prištine povuku svog vođu. I to Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, a najpre zbog njegovih manira(?!).

Kandićeva smatra da jedino Kurti ima kapacitet da izađe na crtu predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću. Njegove prednosti, valjda za razliku od opozicionih šefova, jesu govor, načitanost, intelektualne veštine...

- Da je drugačije, da smo svi u EU, i izbori u demokratskoj Srbiji, ko bi lako pobedio Aleksandra Vučića? Samo Albin Kurti, lepim jezikom, obrazovanjem i konstruktivnom tvrdoglavošću - napisala je ona na Tviteru.

LOGIČAN PREDLOG

Ovaj predlog je, ističe u razgovoru za Srpski telegraf član Predsedništva SNS i šef poslanika naprednjaka Milenko Jovanov, iskren i logičan:

- Sopstvenim ušima sam slušao poslanike u našoj Skupštini kako ponavljaju Kurtijeve stavove i zalažu se za njegove političke ciljeve. To se nije desilo jednom, nego na svakoj sednici i to su radili poslanici gotovo svih opozicionih partija. Zato nema ničeg prirodnijeg da Kurtija i formalno proglase za svog lidera.

Međutim, kako zaključuje, teško da bi bio uspešan u suočavanju sa predsednikom Vučićem:

- Jer mu ni do sada nije pošlo za rukom da ga nadigra iako je za to imao podršku mnogo ozbiljnijih sila od Nataše Kandić i drugosrbijanske autošovinističke elite i opozicionih partija.

SMEHOTRESNO

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, tvrdi za Republiku da su predlozi Nataše Kandić pusti snovi politički nepismene osobe:

- Ne vidim smisao u favorizaciji Kurtija, osim što je jasno da je ova bezvezna provokacija deo repertoara albanskog medijsko-političkog lobija u Beograda. Sadržinski je bezveze i ne znam zašto je uopšte to tema. Dekadentna površnost. Vučić, pored ovakvih komentara, može demokratskim putem, tačnije izborima, da bude predsednik doslovno koliko hoće.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dejan Vuk Stanković

I analitičar Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ocenjuje za Republiku da je to još jedan od sramotnih i(li) smehotresnih predloga opskurnih likova, čija je životna misija rasrbljavanje i unižavanje Srbije:

- Ne zavređuju nikakvu pažnju. Nezasluženo su i u ranijem periodu zauzimali medijski prostor. Kurti priča nežnim zmijskim jezikom, a na terenu primenjuju brutalnu silu. Bruka!

Foto: printscreen/TVPink

Dejan Miletić

Jeremićevo divljenje Aljbinu

U delu opozicije i civilnog sektora divljenje Kurtiju nije novina. Naprotiv, godinama su oduševljeni njegovim likom i delom. Tako je Vuk Jeremić, lider NS, hvalio Kurtija, govorio još pre dve godine da je on intelektualac i stabilan čovek. Neretko su, i u delu opozicione medijske klike, hvalili i Kurtijeve pregovaračke sposobnosti u dijalogu sa Beogradom, opisivali ga kao navodnog mirotvorca...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Oggy

04.01.2023 05:36

Zar je ova babetina još živa? Ni Bog je neće, izgleda!