HOĆE DA PROTERAJU SRBE SA KOSOVA! Predsednik pitao zapadne sile: Gde žurite?

Autor: Republika

Vesti

27.12.2022

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije upitao je režim u Prištini, ali i zapadne sile gde žure?

HOĆE DA PROTERAJU SRBE SA KOSOVA! Predsednik pitao zapadne sile: Gde žurite?

Foto: Printscreen/RTV Pink

Predsednik Vučić sastao se sa patrijarhom Porfirijem na kojem je bilo reči o situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Upoznao sam patrijarha sa situacijom. Mislim da jučerašnje nepuštanje, odnosno zabrana ulaska na KiM njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju najbolje govore o onima koji su to organizovali, a to je delimično prištinski režim. Nama su sa zapada najavljivali da će oštro da osude to što je Priština uradila, a onda me je bilo sramota da čitam šta su rekli. Shvatili smo da smo mi Srbi krivi što imamo SPC - rekao je predsednik Srbije i dodao:

- Zbog čega se tako nešto histerično insistira na uklanjanju barikada? Jer je potrebno proterivanje Srba sa KiM. To je plan i Prištine i dela međunarodne zajednice. A što žurite? - upitao je Vučić.

Predsednik je istakao i da su pregovori sa predstavnicima Međunarodne zajednice u toku.

- Mi vodimo razgovore sa predstavnicima Međunarodne zajednice. To su teški razgovori. Nisu Srbi izašli na barikade jer im je to palo na pamet. Najsmešnije je kad oni kažu da ljudi na barikadama hoće da ugroze njihov teritorijalni integritet. Oni koji su sa NATO rušili našu zemlju, i još se drznu da nam pričaju o integritetu i da nam prete. Samo da znamo da vi želite sukobe, ubijanje Srba. Radovaćete se pogibiji Srba, jer je važnije da se potvrdi teritorijalni integritet tzv. Kosova od ubijanja srpskih glava - poručio je Vučić.

On je na kraju istakao da će Srbija biti uz svoj narod.

- Ključno pitanje je šta želite sa tim rušenjem barikada? Da ubijete nekoga? Mislite da će vas neko više voleti? Konačni cilj je izbacivanje Srbije za sva vremena sa KiM i potpuno izbacivanje neposlušnog srpskog naroda sa severa Kosova. Nema predaje, braćo i sestre, vaša Srbija je uz vas - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading