KURTI NASTAVLJA DA KRŠI MEĐUNARODNE SPORAZUME: Oglasio se Ričard Grenel - odmah osloboditi srpske zatvorenike i prestati sa hapšenjem mirnih demonstranata!

Autor:

Vesti

26.12.2022

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grenel je rekao i da bi Kurti trebalo da prestane sa slanjem specijalaca na sever Kosova.

KURTI NASTAVLJA DA KRŠI MEĐUNARODNE SPORAZUME: Oglasio se Ričard Grenel - odmah osloboditi srpske zatvorenike i prestati sa hapšenjem mirnih demonstranata!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ričard Grenel

Nakadašnji izaslanik predsednika Amerike za dijalog Ričard Grenel saopštio je da je najnovije nasilje na Kosovu neprihvatljivo i da Aljbin Kurti nastavlja svoje jednostarne akcije na severu kršeći Međunarodne sporazume.

Grenel je na Tviteru napisao i da bi aktuelni američki državni sekretar Entoni Blinken trebalo da zahteva od kosovskog premijera Aljbina Kurtija da oslobodi srpske zatvorenike i uzdrži se od hapšenja mirnih demonstranata.

U nizuTvitova Grenel je rekao i da bi Kurti trebalo da prestane sa slanjem specijalaca na sever Kosova dok istovremeno zahteva uklanjanje barikada.

- Najnovije nasilje na Kosovu je neprihvatljivo.Aljbin Kurti nastavlja svoje jednostrane akcije na severu kršeći međunarodne sporazume, Entoni Blinken mora da zahteva da Kurti oslobodi srpske zatvorenike i uzdrži se od hapšenja mirnih demonstranata, i prestane sa slanjem specijalaca na Sever - dok istovremeno zahtevaju uklanjanje barikada. Sve ovo treba da se radi u isto vreme - naveo je Grenel.

 

 

On je dodao da Aljbin Kurti u nasvetije vreme za hrišćane ne bi trebalo da traži od Patrijarha srpskog da prvo da političke izjave pre nego što uđe na Kosovo.

- Ovo je direktno kršenje verskih sloboda i ambsada SAD na Kosovu bi trebala javno da ovo osudi - poručio je Grenel.

Da podsetimo, vlasti u Prištini stavili su tzv. Kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever Kosova i Metohije sa 1.500 svojih pripadnika, nezvanično se saznaje.

Ova naredba odnosi se na jedinice iz Prištine, Peći i Prizrena.

Kako se saznaje iz krugova bliskih Kforu, šiptarske snage bezvednosti dobile naređenje da njihovi pripadnici budu noćas u kasarnama ili u dometu moblilnih telefona spremni za pokret u toku noći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading