KURTI SE IGRA VATROM! STAVIO "VOJSKU" U BORBENU GOTOVOST: Sprema udar na sever KiM sa 1.500 specijalaca!

Autor:

Vesti

26.12.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurtijeva naredba odnosi se na jedinice iz Prištine, Peći i Prizrena.

KURTI SE IGRA VATROM! STAVIO "VOJSKU" U BORBENU GOTOVOST: Sprema udar na sever KiM sa 1.500 specijalaca!

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen/Kosovo Online

Vlasti u Prištini stavili su tzv. Kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever Kosova i Metohije sa 1.500 svojih pripadnika, nezvanično se saznaje.

Ova naredba odnosi se na jedinice iz Prištine, Peći i Prizrena, pišu Novosti.

Kako se saznaje iz krugova bliskih Kforu, šiptarske snage bezvednosti dobile naređenje da njihovi pripadnici budu noćas u kasarnama ili u dometu moblilnih telefona spremni za pokret u toku noći.

Ova vest dolazi odmah nakon hitnog oglašavanja Kriznog štaba sa Kosova i Metohije.

Krizni štab saopštio je da zbog serije dezinformacija, koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda, da nisu Srbi ti koji napadaju KFOR i EULEKS, odnosno da u tim misijama vide zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca

- Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa KFOR-om, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa rezolucijom 1244. Odbijanje KFOR-a i EULEKSA da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije - ističe se u saopštenju Kriznog štaba.

Kako se navodi, politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta su javno pozvali građane na saradnju sa KFOR-om i EULEKS-om jer su, ističe se, te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje Štab poštuje.

- Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i EULEKS da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe - poručili su iz Kriznog štaba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading