BRNABIĆ OŠTRO ODGOVORILA ESKOBARU: Poništio je rezoluciju 1244, a preuzeo ulogu Saveta bezbednosti!

Autor:

Vesti

13.12.2022

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka je poslala snažnu poruku!

BRNABIĆ OŠTRO ODGOVORILA ESKOBARU: Poništio je rezoluciju 1244, a preuzeo ulogu Saveta bezbednosti!

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Premijerka Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na izjavu Gabrijela Eskobara da se protivi vraćanju srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

- Vidim da je moj prijatelj Gejb Eskobar još jedan političar koji je nepokolebljivo protiv važećih rezolucija Saveta bezbednosti. Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i jednoglasno svojim glasom, uz MIP Nemačke i ministarku tišine fon Kramon, poznate i kao izvestilac EP za Kosovo*, poništio je Rezoluciju 1244 SBUN - izjavila je Ana Brnabić.

Nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, ova Trojka će od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima, navodi ona.

- Jedno pitanje ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim Velikim Vođama) - da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to), i ako Briselski sporazum ne postoji ( kako kaže Kurti, a vi, Veliki Vođe, nikada niste poricali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet, vi, veliki vođe, mislite da nije potrebna) - onda u skladu sa kojim sporazumom/rezolucijom/principom treba da postupamo?

- Ili samo treba da pratimo horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se sačuva mir u svetu? Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu – mogu samo da zamislim koliko je zauzeto da se upravlja svetom umesto UN… - navela je Brnabić na Tviteru.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading