ODLAŽU SE IZBORI NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE?

Autor:

Vesti

09.12.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tzv. predsednica Kosova Vjosa Osmani odlučila je da odloži održavanje vanrednih izbora u četiri opštine na severu Kosova, Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, prenosi Demokracija.

ODLAŽU SE IZBORI NA SEVERU KOSOVA I METOHIJE?

Foto: Shutterstock

Glasačka kutija

Kako prenosi taj medij, Vjosa Osmani je nakon brojnih incidenata, mnogih eksplozija i zahteva ambasadora odgodila datum izbora.

Prema navodima izvora, očekuje se da će Predsedništvo odluku objaviti danas ili početkom sledeće nedelje, piše taj prištinski medij, a prenosi Kosovo onaljn.

Podsetimo, nešto pre 10 sati jutros najmanje dvadesetak policajaca raspoređeno je na nekoliko lokacija u blizini kancelarije Opštinske izborne komisije dok su nedaleko od njih prisutna i dva vozila Euleksa.

Za sada se ne zna koji su motivi tzv.kosovske policije, pošto su i sinoć zaposeli obode severnog dela Mitrovice, a jutros se oko sedam povukli, da bi se samo posle nekoliko sati pojavili na ovoj lokaciji, gde ih je sinoć takođe bilo u grupama od po nekoliko pripadnika.

Ponovno prisustvo kosovskih policajaca koji za sada ne zaustavljaju vozila, uznemirilo je dodatno žitelje ovog dela grada kojih jutros gotovo nije ni bilo na ulicama.

sinoć je više od 200 naoružanih specijalaca tzv. kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo iz Južne u Severnu Mitrovicu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading