PETKOVIĆ NAKON SEDMOČASOVNIH PREGOVORA U BRISELU: Sačuvali smo mir i KM tablice, za Kurtija nema nikakvih kazni

Autor:

Vesti

23.11.2022

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti nakon postignutog dogovora u Briselu o registarskim tablicama na KiM.

PETKOVIĆ NAKON SEDMOČASOVNIH PREGOVORA U BRISELU: Sačuvali smo mir i KM tablice, za Kurtija nema nikakvih kazni

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

- U skladu sa onim na čemu je insistirao Beograd, evo ovde u zgradi EU, vidite da je mrkli mrak, sedam sati teških razgovora, uspeli smo da postignemo dogovor. Ovaj dogovor znači da nema nikakve kaznene politike Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, sutra od osam časova nema nikakvih kazni Aljbina Kurtija od 150 evra i nema nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo plana Aljbina Kurtija. Ovim dogovorom uspeli smo da sačuvamo mir i uspeli da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije. Ovim dogovorom ostaju KM tablice koje su zakonske i koje legalno izdaje Republika Srbija koje koriste Srbi na KiM i to znači da će Srbi sa KiM moći da registruju svoja vozila bez ikakvih problema. Jedino sa čime ćemo zastati jeste sa izdavanjem novih KM tablica, ali ionako se one u poslednjim godinama nisu izdavale. Mi treba da idemo u pravcu normalizacije odnosa kako Srba, tako i Albanaca. Večeras i odavde iz Brisela poručujem Srbima sa KiM koji imaju KM tablice da smo sačuvali KM tablice i da Srbi mogu mirno da spavaju - rekao je Petković i dodao:

- Ovim povodom će se obratiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odmah nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i srpskom članicom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović koji je planiran za sutra u 10 časova.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading