PAUZA NAKON DVA SATA: Uskoro nastavak pregovora između Beograda i Prištine

Autor:

Vesti

23.11.2022

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dva sata razgovora u Briselu između Petra Petkovića i Besnika Bisljimija pod posredovanjem EU, usledila je pauza u pregovorima, potvrđuju izvori iz Brisela.

PAUZA NAKON DVA SATA: Uskoro nastavak pregovora između Beograda i Prištine

Foto: Tanjug

Uskoro se očekuje nastavak dijaloga u trojnom formatu.

Podsećamo, glavni pregovarač Beograda Petar Petković sastaje se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom i predstavnikom Prištine Besnikom Bisljimijem.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Petar Petković

Do sastanka dolazi dva dana pošto je propao pokušaj postizanja dogovora u pregovorima Borelja i Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i samozvanim premijerom tzv. privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Borelj je odgovornost za neuspeh pregovora o odlaganju primene plana u fazama o preregistraciji vozila na KiM prebacio na Kurtija.

Republika

Foto: printskrin

Žozep Borelj

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
cile

23.11.2022 22:12

E sad će kao albanci da pristanu na KS tablice,a zapad svesno to radi,i to će kroz vreme biti prihvaćeno kao uspeh Srbije,a dugoročno još jedan korak sa isključenjem KM tablica još manja veza Srbije sa KiM! Ludilo mozga! Toliko izmaraju ljude da na svaki način konci Srbija na KiM se kidaju!