MRŽNJA PREMA VUČIĆU JAČA I OD ISTINE: Skandalozna karikatura na naslovnoj strani lista Danas

Autor:

Vesti

22.11.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro poznat način prikazivanja iskrivljene stvarnosti Srbije i njenog lidera Aleksandra Vučića na Koraksovoj karikaturi koja se "smeši" sa naslovnice dnevnog lista Danas, a tema su razgovori u Briselu.

MRŽNJA PREMA VUČIĆU JAČA I OD ISTINE: Skandalozna karikatura na naslovnoj strani lista Danas

Foto: Danas printscreen

I kada je očito da je Aljbin Kurti taj koji ne prihvata dijalog, što je potvrdio čak i šef evropske diplomatije Žozep Borelj, dnevni list Danas se pravi "najpametniji" i objavljuje naslovnicu sa karikaturom na kojoj je predstavljeno da svako vuče na svoju stranu, a naslov krajnje posprdan - Briselski gluvi telefoni.

- Radi transparentnosti moram da kažem da smo izneli predlog koji je mogao da izbegne rizičnu situaciju, koji je Aleksandar Vučić prihvatio, ali Kurti nije - naglasio je Borelj juče nakon razgovora.

Foto: Danas printscreen

Čak su i albanski mediji bili realniji u izveštavanju, od pomenutog srpskog, budući da su i sami naglasili kako je za nepostizanje dogovora, kriva jedna strana, a to je Kurtijeva strana.

- Visoki predstavnik evropske unije oštro je osudio (tzv.) Kosovo, za koje Borelj kaže da nije prihvatio predlog Evropske unije - saopštili su Prištinski mediji.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se daju u pamet, već je list Danas nastavio da "tera" svoju politiku, koja se zasniva isključivo na mržnji prema Vučiću, koja je jača i od istine.

Zbog toga je preko cele naslovne strane osvanula Koraksova karikatura, na kojoj se teška sutuacija naše zemlje i napori koje vlast ulaže u rešavanje problema na Kosovu potpuno umanjuju i izvrću ruglu.

Najbolja slika pogrešnog načina izveštavanja o razgovorima u Briselu jeste upravo najnovija karikatura na naslovnici Danas-a, na kojoj Vučić i Kurti vuku jedan isti kanap na suprotne strane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading