KURTIJEVO BESRAMNO OBRAĆANJE IZ BRISELA: ''Odustajanje od roka za zamenu tablica je neprihvatljivo''

Autor:

Vesti

21.11.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas u Briselu da je za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za zamenu registarskih tablica u pokrajini, koji ističe u martu 2023. ako to ne prati, kako je naveo, "dogovor da se hitno obavežemo na konačni dogovor za punu normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine.

KURTIJEVO BESRAMNO OBRAĆANJE IZ BRISELA: ''Odustajanje od roka za zamenu tablica je neprihvatljivo''

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

- Rok je bio mart 2023. Dakle, dolazimo ovde u Brisel da se dogovorimo o novom putu za sporazum pre marta 2023. Sa žaljenjem moram da kažem da su posrednici, u ovom slučaju Žozep Borelj, odustali od roka i od predloga EU za normalizaciju odnosa - tvrdi Kurti.

Dodao je da je EU predložila da Priština ne izriče kazne za, kako je naveo, "nelegalne" registarske tablice već da nastavi da izdaje opomene, a da Beograd više ne izdaje tablice sa akronimima gradova na KiM, prenela je Koha.

Republika

Foto: printskrin

Žozep Borelj

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj izrazio je ranije danas žaljenje što nije postignut dogovor Beograda i Prištine o tablicama, i pri tome uputio kritike na račun vlasti privremenih prištinskih institucija, prenosi Telegraf.

Republika

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

Borelj je, u izjavi novinarima, rekao da je osam sati imao razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, ali da nije bilo dogovora.

Kurti se poslednji obratio medijima i nije želeo da odgovara na novinarska pitanja.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pek

21.11.2022 20:21

Kurti je politički pukao. Zadribanda. Ne dorastao. Čeka ga kazna i one koni podržavaju. Amerika je 1999 obećala multietničko kosovo. Konsensuz odluke demokratiju glas naroda rezolucinu 1244. Amerika odgovorna za prevare obećanog kroz Ujedinjene nacije. Amerika VARA. Ne legalno priznali kosovo kao državu i lobirali po svetu da je slede. Amerika pa Nemačka odgovorne za novi rat u Evropi. Na balkanu deca idu u škole i znaju ko je lažov i nasilnik.