DA SE ČOVEK PREKRSTI! Nenad Čanak objavio sliku sa SOPSTVENE SLAVE, a kad vidite ko mu lomi kolač neće vam biti dobro! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.11.2022

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političar Nenad Čanak na svom Tviter profilu objavio je fotografiju sa proslave Aranđelovdana u njegovoj kući.

DA SE ČOVEK PREKRSTI! Nenad Čanak objavio sliku sa SOPSTVENE SLAVE, a kad vidite ko mu lomi kolač neće vam biti dobro! (FOTO)

Foto: Printscreen/TV Prva

Međutim, svima je zapalo za oko da kolač ne lomi pravi sveštenik, već član nevladine organizacije CPC Miraša Dedeića (samozvani vladika, Boris) koji je obučen u crkvenu odeždu.

 

 

Čankova odluka da na sopstvenu slavu pozove lažnog sveštenika da mu lomi kolač izazvala je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Političar Nenad Čanak je nedavno zgrozio javnost i kad je klevetao ćerku Baje Malog Knindže i kad je podržao ideju rušenja srpskih svetinja u Crnoj Gori.

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) je nekanonska, samozvana verska zajednica koja deluje na području Crne Gore i u crnogorskim iseljeničkim krugovima. Osnovana je 1993. godine, na Cetinju, a registrovana je 17. januara 2000 kao NVO godine kod Odjeljenja za bezbednost (MUP) na Cetinju.

Crnogorsku pravoslavnu crkvu ne priznaje Carigradska patrijaršija niti druge pravoslavne crkve. Na njenog vođu, Miraša Dedeića, Sveti sinod Carigradske patrijaršije na čelu sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem I je bacio anatemu.

Na Cetinju, 31. oktobra 1998. godine, u društvu simpatizera CPC-a, raspop Miraš Dedeić se proglasio za samozvanog mitropolita ove "verske zajednice".

Suštinski, CPC je projekat Mila Đukanovića pomoću kog kreira novi montenegrinski nacionalni identitet, a sa ciljem odvajanja Crnogoraca od srpstva.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

22.11.2022 18:38

Šta očekujete od Čanka, dajete mu na važnosti, pobogu. I ko je on? Čim ne kontroliše debljinu, šta "salo" može da izjavi, pobogu !!

Koki

22.11.2022 23:08

Jeb.. mu ...... govnarsku , tako je to kad izrodi , ljudske nakaze i majmuni slave , da je sreće bog bi ga davno kaznio i poslao u pakao đubre jedno debelo svinjsko

Predrag

23.11.2022 15:03

@Koki - Manguljica iz Vojvodine. I on pravoslavac, stoka debela.

ISTINA

23.11.2022 15:39

Kakav domacin takva i Slava.Sta reci IZROD u svakom pogledu!!!!!