VUČIĆ NA RADNOM RUČKU SA BORELJOM I LAJČAKOM!

Autor:

Vesti

11.11.2022

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je u dvodnevnoj poseti Parizu.

VUČIĆ NA RADNOM RUČKU SA BORELJOM I LAJČAKOM!

Foto: instagram.com/buducnoststbijeav/printscreen

Vučić i Borelj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu gde prisustvuje mirovnom forumu, sastao se danas na radnom ručku sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Očekuje se da će fokus ovih razgovora biti situacija na Kosovu i Metohiji a posle susreta očekuju se izjave za medije.

Republika

Foto: Printscreen/RTV Pink

Aleksandar Vučić u Parizu

Borelj i Lajčak su u Parizu danas razgovarali i s premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a teme su, kako prenose prištinski mediji, bile primena odluke o registarskim tablicama, dijalog dve strane kao i najnoviji razvoj situacije na Kosovu i Metohiji.


Boreljov portparol Peter Stano izjavio je da odvojeni sastanci s Vučićem i Kurtijem imaju za cilj produžetak napora Unije da pomogne stranama da smanje tenzije i naprave napredak u dijalogu u kome EU posreduje.

Tokom posete Parizu, Vučić se juče sastao sa francuskoim predsednikom Emanuelom Makronom, s kojim je, kako je rekao, imao najsadržajniji razgovor u odnosu na sve dosadašnje.
Republika

Foto: Foto; Tanjug/AP

Aleksandar Vučić u Parizu

Vučić je kazao da je s Makronom razgovarao o mnogim važnim temama, a tako i o KiM.


U nastavku posete, predsednik Vučić prisustvovaće panelu "Unilateralizam uprkos ratu", na kojem će biti Makron, predsednik Argentine Alberto Fernandez, predsednik Gvineje Bisao Umaro Embalo i albanski premijer Edi Rama, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading