SLIKE IZ DEČJEG PARKA ŠOKIRALE MEŠTANE! Odsečene životinjske uši, krvave maramice, prezervativi: NAROD U STRAHU! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

11.11.2022

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezive scene u naselju Ovča, krvave maramice u dečijem parku, stanovnici ovog naselja već duže vreme imaju problem sa vandalima, a evo šta bi mogao biti uzrok.

Krvave maramice, prezervativi i životinjske uši rasute oko mobilijara u dečijem parku u Ovči, neprijatan su prizor o kome se na društvenim mrežama diskutuje već par dana.

Prvi je o ovom jezivom prizoru javnost izvestio tzv. Borčanski reporter, koji je na Instagram profilu podelio fotografije na kojima se, osim krvavih maramica vide i igle, koje su posebno alarmirale stanovnike ovog mesta, budući da se na parku koji je otvoren na ovoj lokaciji u martu mesecu redovno igraju najmlađi meštani Ovče.

- Ne smem ni da pomislim kakav se scenario dogodio ovde i da li su životinje bile mučene dok su bile žive. Koliko bolestan moraš da budeš za ovako nešto i to u dečijem parku, pa čak i da si u sekti - napisao je autor fotografija podeljenih na Instagramu.

Stanovnici Ovče sležu ramenima, kažu, nije neuobičajeno da se u poslednjih nekoliko meseci na dečijem igralištu skupljaju vandali, zbog kojih se osećaju nezaštićeno, a zabrinuti za svoju bezbednost nisu želeli da otkriju svoje ime i prezime u razgovoru za Republiku.

Jedan od meštana Ovče, koji živi na nekoliko metara od terena, smatra da ipak za ovaj jezivi prizor nisu odgovorni sektaši, ili narkomani.

- Verujem da je u ovom konkretnom slučaju došlo do toga da je neko iz obližnje veterinarske stanice kupirao uši psima i bacio ih tu u kantu kod igrališta, da bi psi kasnije, tokom noći razneli to smeće naokolo. Međutim, činjenica je da se noću tu redovno skupljaju raznorazne grupe, piju do kasno u noć i neretko prave buku i haos. Svima nama koji živimo u okolini to smeta, ali do sada nije postojao način da to rešimo - navodi zabrinuti građanin za Republiku.

Dok ljulja dete u ljuljašci u dečijem parkiću, jedan deka za Republiku objašnjava da je ovo igralište nedavno izgrađeno i da se od tada nižu samo problemi:

- Nema šta nisu upropastili vandali, odvalili su klupe, probili ogradu na nekoliko mesta, izvadili kocke koje su deo igrališta, poskidali šrafove i dalje nastavljaju da upropašćavaju sve što se može upropastiti. Ukoliko ostavimo automobile tokom noći na ulici, neretko se dešava da ujutru osvanu izgrebani i prljavi. Buka noću, alkohol i droga, sve je to zastupljeno, a mi mirni i normalni stanovnici nemamo način da se sa tim izborimo. I molim vas da ne pišete moje ime, jer zaista ne želim da imam problem ni sa kim od njih. Preko dana se ovde igram sa unukicom, na to šta se dešava noću ne mogu da utičem.

JEZIVI RINGIŠPIL

Ovo nije prvi put da meštani Ovče pozivaju nadležne na reakciju. Tokom maja, na sred ulice, preko puta OŠ "Kraljica Marija" u Ovči, postavljen je ringišpil koji je zauzimao celu traku na ulici.

Tom prilikom, deca koja su se "vrtela" na ringišpilu bukvalno su se u konac mimoilazila sa automobilima koji su se kretali ovom prometnom ulicom.

Foto: Instagram/printscreen

Ringišpil koji je uklonjen

Tek kada se na društvenim mrežama proširio apel da se ukloni ringišil, nadležne službe su došle, uklonile ga, a čoveku koji ga je postavio napisale nekoliko kazni za različite prekršaje koje je načinio ugrožavajući bezbednost dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading