RUSKINJA POKAZALA STAN U BEOGRADU: Plaća ga 950 evra mesečno, Srbi se naljutili zbog ovoga

Autor:

Vesti

02.11.2022

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olga se doselila iz Moskve u Srbiju i na društvenim mrežama je pokazala kako izgleda stan koji iznajmljuje u Beogradu.

RUSKINJA POKAZALA STAN U BEOGRADU: Plaća ga 950 evra mesečno, Srbi se naljutili zbog ovoga

Foto: 0lga_archery/Twitter printsceen

Preponosna Ruskinja Olga koja se iz Moskve doselila u Beograd, svojim pratiocima na Instagramu priredila je jedan "room tour", u kome pokazuje kako izgleda prostor u kome će živeti u narednom periodu.

- Naš stan u Srbiji, za 950 evra mesečno - napisala je Olga preko videa, koji je na društvenim mrežama izazvao burne reakcije Srba.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, veliki broj bogatih Rusa odlučio je da napusti zemlju, pa su novi dom potražili najpre u Turskoj i UAE. Slična situacija je i u Srbiji, gde je u Beogradu, Novom Sadu, ali i drugim većim gradovima primetan nagli porast iznajmljivanja, ali i kupovine stanova, kuća i poslovnih prostora od strane ruskih državljana.

Početkom godine stan od 50 kvadrata, bilo je moguće iznajmiti za 300 evra, da bi sada cena takvog zakupa u proseku iznosila 150 evra više, tj. 450 evra. Isto tako su poskupeli i veći stanovi, dvosobni sa oko 450 evra na oko 600, a trosobni sve češće bivaju oglašeni za oko 1.000 evra.

Olga se preselila u Beograd u stan koji ima dnevnu i spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i terasu. :

- Idemo u naš stan! Nema više beskućnika u Beogradu. 40 minuta hoda od centra, prelepa oblast, 2 sobe: spavaća soba + dnevni boravak sa kuhinjom, balkon, od bonusa: balkon i parking mesto za skuter - napisala je Olga i navela da je cena stana 950 evra mesečno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga (@0lga_archery)

 

Tada su ljudi potpuno "poludeli", jer su videvši da je njoj ova cena za stan koji bi inače trebalo da košta 300 evra, prava sitnica, što su povezali za cenama stanova koji se daju u zakup, a koje su neverovatne za ovu sredinu.

Osim što su Olgi pisali da je opljačkana i prevarena, krivili su je upravo za to što sada Srbi u Beogradu moraju više novca da izdvoje za troškove iznajmljivanja stana.

- Bože, raduješ se zbog 950 evra kirije. Problem je što su zbog tebe sada takve cene za nas koji smo iz Srbije

- Zbog vas su izbačene porodice iz stanova koje su dugo iznajmljivale, jer plaćate više

Bili su samo neki od komentara ispod Olgine objave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading