SRPSKA LISTA POZVALA SRBE SA KIM NA SKUP: "Braćo i sestre, okupimo se sutra u Kosovskoj Mitrovici!"

Autor: Republika

Vesti

05.11.2022

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skup se održava u Kosovskoj Mitrovici tačno u podne.

SRPSKA LISTA POZVALA SRBE SA KIM NA SKUP: "Braćo i sestre, okupimo se sutra u Kosovskoj Mitrovici!"

Foto: Printscreen/YouTube/Kosovo online

Kosovska Mitrovica, srpske zastave na KiM

Srpska lista je na Fejsbuku objavila poziv na skup u Kosovskoj Mitrovici, sutra u podne.

Njihovu objavu na društvenoj mreži prenosimo u celosti:

"Braćo i sestre, okupimo se sutra svi na sveopštem narodnom skupu u Kosovskoj Mitrovici u 12 časova ispred spomenika Caru Lazaru, odakle ćemo jedinstveno i složno poručiti Evropi i svetu da je naša jedina država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić!

 

 

Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore!!!", stoji u saopštenju.

Da podsetimo, u Zvečanu je danas održan sastanak političkih i institucionalnih predstavnika Srba, koji rade u tzv. kosovskim institucijama, na kome su dogovoreni naredni potezi Srba sa Kosova i Metohije.

Nakon sastanka obratio se predsednik Srpske liste Goran Rakić koji je podneo ostavku na mesto ministra takozvanoj Vladi u Prištini.

- Jedinstveno smo doneli sledeće zaključke: Priština ruši Briselski sporazum, pozivamo ih da se vrate poštovanju međunarodnog javnog prava. Pod dva, Srbi sa KiM su izloženi teroru i nezakonitim jednostranim aktima Prištine, od nasilnih upada na sever, izgradnje 4 albanske policijske baze na privatnoj imovini, preko etničko motivisanih progona, zabrane prava glasa do pokušaja izazvinja humanitarne katastrofe.

- Pod tri, zbog naše odlučnosti da poštujemo međunarodno pravo i Briselski sporazum, odlučili smo da napustimo sve političke institucije, skupštinu, vladu, sve 4 opštine na severu. Ostaju na snazi dok Priština ne počne da poštuje međunarodno pravo, što znači dok ne formira ZSO, povuče odluku o tablicama - dodao je on.

Nakon Rakića, svi predstavnici institucija, takođe, dali su neopozivu ostavku na svoje funkcije.

Policajci su nakon ostavki, skinuli i odložili svoje uniforme, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom koji nije prestajao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading