RAZGOVORI POVODOM KRIZE NA KIM: Završen sastanak Vučića i Lajčaka, predsednik se oglasio na Instagramu (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

04.11.2022

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedik Vučić je danas obavestio građane Srbije da je narednih 72 sata krucijalno kada je u pitanju situacija na Kosovu i Metohiji.

RAZGOVORI POVODOM KRIZE NA KIM: Završen sastanak Vučića i Lajčaka, predsednik se oglasio na Instagramu (FOTO)

Foto: Instagram/Printscreen

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka završen je posle skoro pet sati.

Kako smo ranije pisali, predsednik Vučić je otkazao sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

- Susret sa Miroslavom Lajčakom specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana - napisao je Vučić na Instagram nalog "busucnostsrbijeav".

 

 

Predsedik Vučić je prethodno obavestio građane Srbije da je narednih 72 sata krucijalno kada je u pitanju situacija na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije održaće sutra sednicu na kojoj će Vučić podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Nakon toga predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom.

Foto: Tanjug/R. Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Da podsetimo, tenzije na Kosovu i Metohiji su eskalirale nakon smene komandira Regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Đurića, što je kap koja je prelila čašu kada je u pitanju teror Albanaca nad Srbima na KiM.

Situacija na Kosovu i Metohiji eskalira, a za to je odgovoran jedan čovek: Aljbin Kurti. Brutalno gažnje dijaloga, zanemarivanje formiranja Zajednice srpskih opština i zadavanje smrtonosnog udarca Briselskom sporazumu ono je što se dovodi u vezu sa premijerom privremenih prištinskih institucija.

Nemar koji pokazuje prema svakom vidu sporazuma jasan je dokaz da ga je briga za mir, stabilnost i bilo kakav dogovor ili kompromisno rešenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Zoran Đurđević

05.11.2022 08:08

Predao je policiju, sudstvo .... kosovskim institucijama i sada mu je Kurti kriv, a čovek radi samo ono što je u interesu njegovog naroda.