SASTANAK TOKOM NOĆI: Vučić nakon Lajčaka ponovo sa Srbima sa Kosova i Metohije!

Autor: Republika

Vesti

04.11.2022

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić ima upravo sastanak sa Miroslavom Lajčakom, a ovaj razgovor traje više od tri sata.

SASTANAK TOKOM NOĆI: Vučić nakon Lajčaka ponovo sa Srbima sa Kosova i Metohije!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka ušao je u četvrti sat, a nakon ovoga se očekuje novi sastanak predsednika sa Srbima sa Kosova i Metohije.

Sastanak Aleksandra Vučića sa Srbima sa KiM će se održati tokom noći, piše Blic.

Kako se saznaje, u vilu Bokeljka u kojoj se odvija sastanak Vučića i Lajčaka je, nakon ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, stigla i premijerka Ana Brnabić.

Neposredno pre početka sastanka sa Lajčakom, predsednik Vučić se oglasio na Instagramu.

- Susret sa Miroslavom Lajčakom specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana - napisao je Vučić na Instagram nalog "busucnostsrbijeav" uz fotografiju sa specijalnim predstavnikom EU.

 

 

Kako smo ranije pisali, predsednik Vučić je otkazao sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Predsedik Vučić je prethodno obavestio građane Srbije da je narednih 72 sata krucijalno kada je u pitanju situacija na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije održaće sutra sednicu na kojoj će Vučić podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Nakon toga predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom.

Foto: Tanjug/R. Prelić

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije

Da podsetimo, tenzije na Kosovu i Metohiji su eskalirale nakon smene komandira Regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Đurića, što je kap koja je prelila čašu kada je u pitanju teror Albanaca nad Srbima na KiM.

Situacija na Kosovu i Metohiji eskalira, a za to je odgovoran jedan čovek: Aljbin Kurti. Brutalno gažnje dijaloga, zanemarivanje formiranja Zajednice srpskih opština i zadavanje smrtonosnog udarca Briselskom sporazumu ono je što se dovodi u vezu sa premijerom privremenih prištinskih institucija.

Nemar koji pokazuje prema svakom vidu sporazuma jasan je dokaz da ga je briga za mir, stabilnost i bilo kakav dogovor ili kompromisno rešenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading