POČEO SASTANAK PREDSTAVNIKA SRBA SA KiM! Razmatraju se naredni potezi!

Autor:

Vesti

05.11.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštini Zvečan u podne je počeo sastanak srpskih političkih predstavnika sa severa KiM s predstavnicima svih kosovskih institucija na severu, na kome će se razmatratidalji potezi zbog toga što Priština krši Briselski sporazum.

POČEO SASTANAK PREDSTAVNIKA SRBA SA KiM! Razmatraju se naredni potezi!

Foto: Kosovo Online

Na sastanak su došli čelnici Srpske liste i sve četiri opštine sa severa - Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

Oni će se posle sastanka obratiti medijima, koji su se u velikoj meri okupili ispred zgrade opštine.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je jutros izjavio Tanjugu da će u nedelju Srbi sa severa održati u Severnoj Mitrovici najmasovniji protest srpskog naroda na KiM.

- Mogu da potvrdim da su i naši građani i svi koji su deo tih institucija nakon devet godina podvukli crtu i rekli - ovo je više nepodnošljivo, Priština gazi sve potpisan sporazume bez ikakavih konsevenkci iz međunarodne zajednice. Nekad smo imali anemična saopštenja, a danas već imamo i ćutanje, što oni to tumače kao odobravanje - rekao je Simić.

Kaže da Srbi sa severa žele da se sačuvaju mir i budućnost za pokolenja koja dolaze za naš narod na ovim prostorima.

- I u tom smislu ćemo učiniti sve da sačuvamo i mir i Srbe na prostoru KiM. Nijedna naša odluka neće biti ishitrena i neće voditi u avanturizam, ali će svaka naša odluka biti jedinstvena i poslaće jasan signal i poruku i Prištini i međunarodnoj zajednici, da Srbi neće nemo posmatrati kako se razvlašćuju i kako Aljbin Kurti kadrira i smenjuje časne i poštene ljude poput Nenada Ðurića, i kako se gaze svi potpisani sporazumi i Priština silom pokušava da rešava otvorena pitanja u dijaloga - naglasio je Simić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading