SIMIĆ: Sve ćemo učiniti da sačuvamo mir

Autor:

Vesti

05.11.2022

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra će biti održan protest u severnom delu Kosovske Mitrovice.

SIMIĆ: Sve ćemo učiniti da sačuvamo mir

Foto: youtube.com/ Kosovo Online

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić najavio je da će u 12 sati u Zvečanu biti održan sastanak srpskih političkih predstavnika sa severa KiM sa predstavnicima svih kosovskih institucija na severu.

Rekao je da Srbi sa severa žele da se sačuvaju mir i budućnost za pokolenja koja dolaze za naš narod na ovim prostorima.

-I u tom smislu ćemo učiniti sve da sačuvamo i mir i Srbe na prostoru KiM. Nijedna naša odluka neće biti ishitrena i neće voditi u avanturizam, ali će svaka naša odluka biti jedinstvena i poslaće jasan signal i poruku i Prištini i međunarodnoj zajednici, da Srbi neće nemo posmatrati kako se razvlašćuju i kako Aljbin Kurti kadrira i smenjuje časne i poštene ljude poput Nenada Đurića, i kako se gaze svi potpisani sporazumi i Priština silom pokušava da rešava otvorena pitanja u dijalogu, naglasio je Simić, prenosi Kosovo online.

Rekao je da Srbi na severu KiM sve aktivnosti, koje će se sprovoditi danas i sutra, dočekuju pre svega zabrinuti zbog ponašanja Prištine, koja izaziva tenzije na severu KiM slanjem do zuba naoružanih specijalaca u čisto srpske i mirne sredine.

-Sa druge strane naš narod ove aktivnosti dočekuje nikad složniji i jedinstveniji, rešeniji da ostane i opstane na ovim prostorima i da ne dozvoli dalje gaženje i uništavanje i Briselskog sporazuma i svega što znači normalna život za Srbe na ovim prostorima, naveo je Simić.

On je rekao da će sutra u severnom delu Kosovske Mitrovice biti održan najmasovniji protest srpskog naroda na KiM.

-Želim da naglasim da grad i sve četiri opštine izgledaju veličanstveno, građani su istakli naše trobojke na svojim balkonima i prozorima i u tom smislu mi sutrašnji protest dočekujemo u dobrom raspoloženju, uvereni, jedinstveni i složni da je ovo jedini način da se izborimo za budućnost srpskog naroda na KiM. Protest će biti održan u Kosovskoj Mitrovici i pozivam sve naše građane, Srbe, ali i Bošnjake, Gorance i sve druge koji Republiku Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu, da dođu i budu deo ovog velikog opštenarodnog i mirnog demokratskog protesta, poručio je Simić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading