Kad se fudbal pretvori u RAT: Tuča, faulovi za ZATVOR, kolekcija kartona i SUROVI startovi nad Ronaldom! (VIDEO)

Autor: Žarko Sokić

Sport

05.11.2022

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč je bio toliko grub da je dobio i svoj naziv - "Bitka za Nirnberg".

Kad se fudbal pretvori u RAT: Tuča, faulovi za ZATVOR, kolekcija kartona i SUROVI startovi nad Ronaldom! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

Svetsko prvenstvo nam je pred vratima.

Odbrojavanje do Mundijala koji će se održati u Kataru od 20. novembra do 18. decembra uveliko traje, te cela planeta sa nestrpljenjem očekuje prvi meč.

I u iščekivanju otvaranja, setićemo se jedne od najgrubljih utakmica u istoriji fudbala.

Popularna "Bitka za Nirnberg" odigrala se na Mundijalu 2006. godine, a ostala je upamćena po čak 20 kartona! Ruski sudija, Valentin Ivanov, imao je pune ruke posla od samog starta, a na kraju je podelio 16 žutih i četiri crvena kartona.

Susret se odigrao u osmini finala, Portugal je slavio sa 1:0 golom Maniša u 23. minutu, ali se malo ko seća rezultata. Ipak, sam meč i brutalna tuča koja je pretvorena u rat fudbalera na terenu, ostali su upamćeni.

Igrao se drugi minut meča kada Mark van Bomel dobio žuti karton za krvnički start sa leđa na Kristijanu Ronaldu. Temelji sveopšteg haosa bili su ojačani samo pet minuta kasnije kada je Kalid Bularuz kramponima praktično ušao u butinu igrača Mančester junajteda, zbog koje je Ronaldo kasnije morao da napusti igru, a imao je sreće da nije završio karijeru. 

Maniš je u 20. minutu rečnikom prosečnog gledaoca „izuo“ Van Bomela, da bi Koštinja desetak minuta kasnije zakasnio u start nad Filipom Kokuom. Taman kada se činilo da su se stvari smirile, Koštinja pred odlazak na odmor dobija žuti karton zbog namernog i krajnje nepotrebnog igranja rukom na centru igrališta. Na poluvreme se otišlo sa pet žutih i jednim crvenim kartonom. 

U nastavku je viđen novi pakao, pa je spisak igrača koji su zaradili kartone sledeći:

Portugal: Rikardo, Nuno Valente, Koštinja (dva žuta pa crveni), Maniš, Figo, Deko (dva žuta pa crveni) i Peti.

Holandija: Bularuz (dva žuta pa crveni), Van Bronhorst (dva žuta pa crveni), Van Bomel, Snajder i Van der Vart.

Upečatljiva je slika tadašnjih saigrača iz Barselone, Deka i Van Bronhorsta koji su posle isključenja zajedno analizirali učinjeno.

Neverovatno je da najgrublji igrač na meču, Mark van Bomel nije dobio crveni karton, a ruskog sudiju Valentina Ivanova optužili su da je ovo bio najgore suđen meč u istoriji Mundijala.

Bilo kako bilo, "Bitku za Nirnberg" ili "Nirnberški masakr" teško da će nadmašiti neka utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading