BRNABIĆ ODGOVORILA PSG: Zašto ste glasali da Tačijeva DPK budeo deo LIBSEEN - šta je tu liberalno, vađenje i prodavanje ljudskih organa na crnom tržištu?

Autor: Republika

Vesti

26.10.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić se zapitala zašto bi nekog ko je na sudu za najstrašnije ratne zločine na bilo kom Međunarodnom forumu podržali.

BRNABIĆ ODGOVORILA PSG: Zašto ste glasali da Tačijeva DPK budeo deo LIBSEEN - šta je tu liberalno, vađenje i prodavanje ljudskih organa na crnom tržištu?

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Poslanici Narodne skupštine danas su nastavili raspravu o novoj Vladi Srbije, a premijerka Srbije Ana Brnabić je žustro odgovorila Pokretu slobodnih građana zbog inicijative da DPK Hašima Tačija bude deo LIBSEN (Liberala Jugoistočne Evrope).

- Mi imamo potpuno drugačije shvatanje nacionalnog interesa. Vaš pokret i vi lično kao predstavnik tog pokreta ste glasali za prijem Demokratske partije Kosova (DPK) Hašima Tačija u organizaciju Liberalnih partija jugoistočne Evrope. Ja to nikada ne bih uradila - bila je jasna Ana Brnabić.

Premijerka se zapitala zašto bi nekog ko je na sudu za najstrašnije ratne zločine uključujući i trgovinu organima Srba i drugih nealbanaca na teritoriji Kosova na bilo kom Međunarodnom forumu podržala.

- Zašto bih ja podržala takvu stranku ili stranku koja ima takvog predsednika? Zašto? - pitala je Brnabić.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Napominje da nije ni sačekano makar da se završi suđenje.

- Ako ne verujete u ono što govore naše institucije, pa ni u to što vam govori Nataša Kandić i fondovi ovde, onda verujte u taj Međunarodni sud. A da sačekate to, pa da ih primite i glasate za njih u organizaciji Liberalnih partija Jugoistočne Evrope? - kazala je premijerka.

Ponovo je upitala šta je tu liberalno!

- Šta ima Hašimova stranka da traži u liberalnoj organizaciji. Šta je liberalno? Što vadite ljudima organe i prodajete ih na crnom tržištu? To je valjda liberalno, pa ste vi glasali za njih - bila je oštra Ana Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO 

Komentari (0)

Loading