Ko će da vodi BIA?

Autor: Republika

Vesti

24.10.2022

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako Republika saznaje za sada još nije poznato ko će da vodi našu bezbednosnu informativnu agenciju i u igri su tri kandidata.

Ko će da vodi BIA?

Foto: ST/D. KADIĆ

Bratislav Gašić

Prema informacijama našeg portala, još nije poznato ko će naslediti Batu Gašića na čelu BIA, iako se prethodnih dana spekulisalo na ovu temu.

- Aktuelni direktor Bratislav Gašić koji je vodio službu prethodnih godina ide u MUP. On je dobio to ministarstvo pre svega zbog zapaženih rezultata u BIA. Naša služba je za njegovo znatno unapredjenja, materijalno i tehnički. Na vodeće pozicije postavio je mlad kadar iz sluzbe, pre svega one prosrpske orijentisane. Sa druge strane MUP potresaju mnoge afere, godinama. Od saradnje sa mafijom do poslednjih nameštanja hapšenja pripadnicima MUP, praćenje novinara, medjuljudski odnosi, nerad... Pored toga u MUP ima više struja koje podmeću noge jedni drugima i to će biti jedan od osnovnih zadataka novog šefa policije - saznaje Republika od izvora koji je dobro upućen u aktuelnu situaciju.

On kaže da je ovo i prilika da prestane rivalstvo policije i službe i da svi rade kao tim u najtezoj do sada bezbednosnoj situaciji po zemlju.

- Predsednik ima najbolji pregled igre i to što se neki samokandiduju preko medija s kojima imaju saradnju, neće proći - ističe on i napominje da su dva kandidata iz sveta politike i jedan iz službe, a da nisu oni koji su se pominjali do sad. Ističe da će se narednih dana znati ko je Gašićev naslednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gordana

24.10.2022 09:13

Vulin