OPOZICIJA TRAŽI HITNO UVOĐENJE SANKCIJA RUSIJI! Živković i Milojević složni oko embarga: Logično je da budemo deo EU (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.10.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicionari Zoran Živković i Srđan Milojević rekli su da smatraju da treba uvesti sankcije Rusiji.

OPOZICIJA TRAŽI HITNO UVOĐENJE SANKCIJA RUSIJI! Živković i Milojević složni oko embarga: Logično je da budemo deo EU (VIDEO)

Foto: Printscreen/N1

Lider vanparlamentarne opozicione Nove stranke, Zoran Živković izjavio je, gostujući na televiziji N1, da Srbija mora hitno da uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

- Mi sankcije Rusiji moramo da uvedemo, ne zbog gasa, ne zbog ne znam čega, već zato što je agresija na jednu državu i to mora da se osudi odmah. I to je jasno kao što je jedan i jedan dva. Nije pitanje gas, kakav gas? Otkad je pitanje gasa najvažnije političko pitanje? - zapitao se Živković u emisiji.

- Putinovi gasovi su postali najvažnija stvar za Srbiju. Pitam građane Srbije šta kod svojih kuća imaju rusko? Ako imaju sabrana dela nekog ruskog pisca to je odlično, ali da li imaju nešto drugo rusko? Ne nemaju, gde šalju svoju decu da se školuju u Zapadnu Evropu, da se provode Zapadna Evropa. Mi smo potpuno okrenuti na drugu stranu, ponavljam i Vuk Karadžić i Dositej su učili na zapadu, logično je da budemo deo EU - naglasio je on.

Srđan Milojević iz DS-a se složio sa Živkovićem da treba osuditi agresiju na Ukrajinu i uskladiti spoljnu politiku Srbije sa EU.

- Oni ne traže od nas ni da se odreknemo Rusije, znači izvinite, pripadanje EU je određena civilizacijska vrednost, usklađivanje spoljne politike Srbije sa EU je obaveza. Ako hoćete u Uniju ne možete da uzimate šta vam odgovara - fondove, novac, a pravila da ne poštujete, morate da budete civilizovan narod koji kaže 'ja hoću po pravilima EU da živim u EU' - rekao je Milojević u istoj emisiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

18.10.2022 14:03

Jeste logicno da smo ili da budemo clanovi EU ali ono sto je sigurno NISMO ni blizu niti mozemo biti niti ce Srbija ikada uci u EU. Kako se kaze "nema ruku nema cokolade"...