Vučić konkretan o gorućem pitanju: DOK GOD BUDEMO MOGLI DA IZDRŽIMO DA NE UGROZIMO INTERESE SRBIJE - NEMA SANKCIJA RUSIJI!

Autor:

Vesti

17.10.2022

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije poručio da će voditi politiku ustanovljenu zaključkom na Savetu za nacionalnu bezbednost, kao i to da je dosta slušao brutalne neistine N1 o uvođenju sankcija Rusiji.

Vučić konkretan o gorućem pitanju: DOK GOD BUDEMO MOGLI DA IZDRŽIMO DA NE UGROZIMO INTERESE SRBIJE - NEMA SANKCIJA RUSIJI!

Foto: printscreen : tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ogolio je prljavu kampanju tajkunskog medija N1, koji je uporno insistirao na tome da će Srbija uvesti sankcije Rusiji.

Na pitanje N1 o tome šta će se zapravo desiti, Vučić je odgovorio konkretno, poručivši da je negativna kampanja kojoj je bio izložen samu sebe sabotirala, budući da sve što je tom prilikom navođeno, nije se obistinilo do dana današnjeg.

- Pošto ja, nažalost, ne mogu da gledam vaš program, opredelio sam se za Telekomov kablovski sitem, zadovoljan sam tim što mogu da gledam, onda mi donesu na papiru, pa sam onda video, čak i kroz novine danas. Ovde postoji tekst za svakoga u Srbiji, samo je važno pljunuti predsednika i suštinski i u prenesenom smislu reči. Jedni kažu ovaj je protiv Rusa, drugi kažu on je ruski agent, a treći kažu - i da jedno i da je drugo, užasno je loš. I tako slušate svakog dana - naveo je lider Srbije.

 

 

Vučić je uporedio sebe sa svojim političkim oponentima, rekavši da jedino on govori ono što misli i kako jeste.

- Tako da što se konkretnih stvari tiče, jedino izgleda kod mene konkretno, gde "možda" znači - da, ili bar da ću da se borim za to, a kod svih drugih "da" znači "ne", a "ne" znači "da". Te da vas podsetim, sa vaših televizija sam slušao, brutalne neistine, da ostavim po strani sve Jovanjice i gluposti, o tome kako ću 3. aprila da uvedem sankcije i kako sam to obećao zapadnim ambasadama, je li tako bilo? Trećeg čekaju Vučića, a onda 3. aprila se desilo čudo - svi oni se zalažu za uvođenje sankcija, a Vučić bogami do 17.oktobra ih nije uveo! Pa se ja samo nadam, pre nego što nastavimo sa tim genijalnim pitanjima i odgovorima da dobijemo odgovore na ovo pitanje - kako se tako veliki preokret dogodio i čija onda reč nešto znači u ovoj zemlji - objasnio je predsednik Vučić.

Lider Srbije je poručio da nastavlja istu politiku po pitanju neuvođenja sankcija Rusiji.

- Drago mi je što znate da moja reč nešto znači, dakle, ja ću biti veoma konkretan - dok god budemo mogli da izdržimo, a da ne ugrozimo naše najvitalnije interese i državne interese, mi ćemo voditi politiku koja je ustanovljena zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost. Kada ne budemo mogli obratićemo se našem narodu i našim građanima, i reći zašto ne možemo - rekao je predsednik.

Podsetimo, Vučić je danas, odgovarajući na pitanje da li pojačavanje pritiska na Srbiju da uvede sankcije Rusiji te da li iza toga stoji namera da se natera Beograd da prizna Kosovo, istakao da ne preti njemu niko danas zato što mu je ime Aleksandar, prezime Vučić i što je predsednik ove zemlje, već prete zemlji, zato što ne žele da ova zemlja ostane živi dokaz nečije bahatosti, licemerstva i pogrešne politike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading