ŠEŠELJ PONOVO PRED HAŠKIM ISTRAŽITELJIMA ZBOG OVOGA: Poručujem im da ću ih pobediti!

Autor:

Vesti

25.09.2022

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vojislav Šešelj biće saslušan u utorak, 27. septembra u 9 sati u Specijalnom sudu za ratne zločine u Ustaničkoj ulici i to od strane haških istražitelja.

ŠEŠELJ PONOVO PRED HAŠKIM ISTRAŽITELJIMA ZBOG OVOGA: Poručujem im da ću ih pobediti!

Foto: Printskrin/RTV PINK

Saslušanje lidera radikala Vojislava Šešelja navodno će uslediti zbog kršenja pravilnika Haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije.

Šešelj je rekao da će se odazvati ovom pozivu i poručio da će pobediti, kao što je to uradio i u Haškom sudu.

- Naravno da ću otići! Biće to okršaj kod O. K. korala. Poručujem im da ću ih pobediti, kao što sam pobedio i Haški tribunal - naveo je Šešelj, prenosi Kurir.

Lider je napomenuo da je već trebalo da budu saslušan u junu, ali tad mu je "bilo vrućina".

- U pisanom odgovoru sam naveo da ne mogu da dođem zbog vrućine i oni su to prihvatili. Pa šta bi mogli da mi rade? Da me prinudno odvedu? Mogu samo da me u*vate za onu stvar! Sad već nije vrućina i sad ću otići i rasturiti ih. Zovu me zbog knjiga koje sam pisao, a i sve ove ljude koje saslušavaju povezju s mojim knjigama, da su učestvovali u pisanju - kaže Šešelj, prenosi Kurir.

Podsetimo, Šešelj se u februaru 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godina, do novembra 2014. Tribunal je protiv njega vodio i tri postupka za "nepoštovanje suda".

Osim Šešelja, haški istražitelji žele da saslušaju još sedam bivših i sadašnjih članova tima za njegovu odbranu: Ljiljanu Mihajlović, Ognjena Mihajlovića, Miljana Damjanovića, Marinu Ristić, Nemanju Šarovića, Marinu Raguš i Miroljuba Ignjatovića.

Komentari (0)

Loading