SRAMNA ODBRANA BJELOGRLIĆA: Svestan sam greške, ali nisam počinio krivično delo

Autor:

Vesti

19.09.2022

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Dragan Bjelogrlić danas je na suđenju u Prvom osnovom sudu, gde je saslušan povodom incidenta koji se tokom prošlog leta dogodio, kada je fizički nasrnuo na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

SRAMNA ODBRANA BJELOGRLIĆA: Svestan sam greške, ali nisam počinio krivično delo

Foto: Srpski telegraf

Na današnjem ročištu pred Prvim sudom u Beogradu Dragan Bjelogrlić je ispričao šta se desilo kritične noći, kada je pretukao Predraga Gagu Antonijevića.

Bjelogrlić tvrdi da je dve pune godine trpeo rediteljeve provokacije, kao i da je te večeri  bio isprovociran kada je na njega fizički nasrnuo i ošamario, a potom i zadao više udaraca pesnicama.

- Te večeri sam branio svoju čast ali na pogrešan način jer sam naseo na dvogodišnje provokacije Predaga Antonijevića koje su se ponovile i te večeri. Svestan sam greške ali nisam počinio krivično delo - rekao je Bjelogrlić na saslušanju u Prvom osnovnom sudu.

Glumac je dodao i to da se nasilnik ne može postati u toku jedne večeri.

- Od 14. godine se bavim glumom i 45 godina sam prisutan na javnoj sceni i svi znaju da za to vreme nije bilo ni jednog ekcesa, ni sličnog. Čitava moja delatnost kao glumca, reditelja i na kraju producenta je oda čovekoljublju. Svi me znaju kao veselog i primerenog čoveka. Nemoguće je da u 58. godini postane nasilnik u toku jedne večeri - zaključio je Bjela.

Bjelogrlić, međutim, tvrdi da javnost nije upoznata sa snimkom na kojem se vidi da je Antonijević njega oborio na pod i zadao mu udarce.

- Sve prilike je koristio da me u javnosti diskredituje, vređa i upućuje mi pretnje. Počeo je da dolazi u kafić preko puta mog stana u kojem sam sedeo svaki dan, ali sam zbog njega prestao da idem kad god bi on bio u Beogradu. O meni je govorio da sam prevarant i lopov i da ću završiti u zatvoru. Njegov manir je bio i to sam znao, da se obraća jednoj osobi, a provocira drugu. On je konfliktna ličnost za razliku od mene - rekao je Bjelogrlić.

Kako navodi glumac zbog Gage Antonijevića je propustio premijeru "Tome".

- Te večeri u Nišu sam zbog Antonijevića odustao da proslavim premijerno prikazivanje mog filma "Toma" i Željku Joksimoviću sam rekao da neću probleme sa Antonijevićem koji inače nije bio gost festivala nego predsednice opštine. Ni Joksimović nije otišao na proslavu, i cela ekipa filma je otišla za Beograd. Ja sam otišao jer sam glavna uloga u filmu "Nečista krv" - branio se glumac.

Bjelogrlić tvrdi da je Antonijević namerno došao u hotel "Ambasador" u Nišu da bi njega provocirao. Ispričao je kako je uvek ostajao nem na Antonijevićeve provokacije koje su počele kada je sa njim prekinuo saradnju i odustao od plana za ulogu i kooprodukciju u TV seriji koja je kasnije nazvana" Ubice mog oca".

U međuvremenu Bjelogrlić je počeo da snima "Senke nad Balkanom", a kako tvrdi, Antonijević ga je, navodno, iz svojih razloga "pljuvao gde god je stigao".

Priznao je da žali zbog napada na Antonijevića, ali da mu se nije izvinio ni do današnjeg dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Miki

19.09.2022 13:24

On nije pravnik i ne zna šta je krivično delo. To će sud da presudi.

Hercegov grad

19.09.2022 13:59

Ne mozess ti ponistiti svoj bezobrazluk lpricom o tom da te neko provocira sedeci u kafani preko outa tvog stana?!Saslusati i kazniti za krivicno delo kao primer drugima da javna licnost ne znaci dopustanja da radi sta oce i da bude zasticen od sankcije za to!

Mirko

19.09.2022 14:27

Pijandura a svestan? Ne biva to.

Радован Р.

19.09.2022 16:01

Имали смо глумца помилованог за вишеструко убиство, па глумца ослобођеног за диловање дроге, па глумца са наногицом који је силовао малолетника, и да не набрајам. Што би суд према силеџији био строг?