ŠVERCOVALI DROGU IZ ALBANIJE PREKO KOSOVA: Pali u Novom Beogradu! Petorica saslušana zbog marihuane i kokaina

Autor:

Hronika

18.09.2022

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od osumnjičenih je zaplenjeno i više hiljada evra i mobilnih telefona.

ŠVERCOVALI DROGU IZ ALBANIJE PREKO KOSOVA: Pali u Novom Beogradu! Petorica saslušana zbog marihuane i kokaina

Foto: Ilustracija: Shutterstock

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana petorica pripadnika kriminalne grupe, osumnjičenih za krijumčarenje droge iz Albanije preko Кosova i Metohije, koji su pre dva dana uhapšeni na Novom Beogradu nakon primopredaje droge, kada je zapelenjeno ukupno skoro 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina. 

Sva petorica osumnjičenih, od kojih su dvojica iz Beograda  a trojica iz Prištine branili su se ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svim osumnjičenima odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema dvojici osumnjičenih i zbog opasnosti od bekstva.

Osumnjičeni se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su Domi A. (42), Gazmed K. (41) i Dardan M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim časovima krenuli sa teritorije Kosova i Metohije ka Beogradu u vozilu Škoda oktavija bele boje sa diplomatskim oznakama Misije OSCE.

Oko 11:30 su se na parkingu u Ulici Bulevara Zorana DJindjića na Novom Beogradu našli sa Ivanom Ž. (23) i Stefanom M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli.

Odmah potom uhapšeni su Ivan Ž. i Stefan M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Avgustina Neta.

Tu je, na parkingu, Gazmed K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa oko 15 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i osumnjičene lišili slobode. 

Od osumnjičenih je zaplenjeno i više hiljada evra i mobilnih telefona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading