RAT KUMOVA 2.0! DRAŠKOVIĆ: Proklet sam jer sam lansirao Šešelja! ŠEŠELJ: Izdajniče, lansiraću te u kosmos!

Autor:

Vesti

30.08.2022

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i njegov kum Vuk Drašković ponovo su dospeli u epicentrar političke javnosti zbog autobiografije lidera SPO koja će biti objavljena početkom septembra.

RAT KUMOVA 2.0! DRAŠKOVIĆ: Proklet sam jer sam lansirao Šešelja! ŠEŠELJ: Izdajniče, lansiraću te u kosmos!

Foto: Tanjug/M. Karovic, ST/N. Mandić

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, čiji su knjige bizarnih naslova u kojima se napadaju politički protivnici jedna od stalnih tema na političkoj sceni u Srbiji - sada se našao u ulozi jednog od negativnog junaka Draškovićeve autobiografije "Ožiljci života", koja u izdanju Lagune treba da bude objavljena 5. septembra.

U jednom delu autobiografije Drašković se bavi i likom i delom svog nekadašnjeg saborca i kuma, a potonjeg ljutog neprijatelja - Vojislava Šešelja.

Kako je najavio izdavač predstavljajući Draškovićevu knjigu, posebnu pažnju znatiželjne javnosti po svemu sudeći privući će i paralela koju Drašković napravio između sebe i Ivana Stambolića.

Nas dvojica zaslužujemo neko prokletstvo. Zato što je on lansirao Miloševića, a ja Šešelja - piše između ostalog Drašković.

Upravo ovim povodom kontaktirali smo Šešelja i upitali ga za komentar, a srpski vojvoda odgovorio je u svom stilu.

Lansiraću ja njega u kosmos, je**o mu pas mater. Vuk Drašković je jedan od najvećih izdajnika srpskog naroda - kratko je poručio Šešelj.

Lider SRS ipak navodi da će pročitati Draškovićevu knjigu "kad bude imao vremena".

Republika

Foto: printskrin/TV Hepi

Milomir Marić

Marić: Probaću da ih pomirim, al to nije uspela ni Dana

Komentarišući rat kumova u verziji 2.0, novinar i TV voditelj Milomir Marić, koji i Draškovića i Šešelja poznaje duži niz godina, poručio je u izjavi za Republiku da će pokušati da ih pomiri.

- Ali to nije uspela ni Danica Drašković, kojoj se Šešelj prvo javio po dolasku iz Haga - kaže Marić.

Uz konstataciju da je dobar sa obojicom, Marić ističe da je davno zaključio da su i Šešelj i Drašković imali iste zablude.

- Davno sam zaključio da su i poslednje hodže iz bosanskih vilajeta i poslednji seljaci sa Prokletija mudriji od najmudrijih Srba. Oni su još osamdesetih godina shvatili da su budućnost Amerika, Nato i Evropska unija - podvukao je Marić.

Na pitanje da li će čitati Draškovićevu autobiografiju, Marić odgovara - "sa zadovoljstvom".

- Mada su Vukove knjige više romani, nego što u njima ima faktičkog sadržaja - zaključio je Marić.

Podsetimo, Šešelj je o Draškoviću objavio knjigu o Draškoviću sa naslovom "Narkomanija Vuka Manitoga".

Sa druge strane, Drašković je široj javnosti u Srbiji poznat po brojnim književnim delima, od kojih su "Sudija" (1982), "Nož" (1982), "Molitva" (1985), "Ruski konzul" (1988), "Noć đenerala" (1994), "Doktor Aron" (2009), "Via Romana" (2012), među najpoznatijim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
J.B.

02.09.2022 15:14

Ovi kumovi i političari na daljinsko upravljanje nemaju nameru da starost provedu u zavičaju. Sreća je Hercegovine da ovakvi njeni sinovi tamo i ne zalaze. Nesrećna Srbija je darežljiva majka ovakvima. Oči u glavi da zavade najbolje umeju, a da rade- nikada i ništa.