VUČIĆ O SASTANKU SA SALIVENOM: Do sada jedan od najznačajnijih, iskren i otvoren razgovor o različitim temama

Autor:

Vesti

22.09.2022

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džejkom Salivenom, da njihov razgovor može da donese neku dobrobit, i pored neslaganja po nekim pitanjima.

VUČIĆ O SASTANKU SA SALIVENOM:  Do sada jedan od najznačajnijih, iskren i otvoren razgovor o različitim temama

Foto: Tanjug printscreen

Sastanak je trebalo da potraje pola sata, ali potrajao je sat i po, navodi lider Srbije Aleksandar Vučić, kao i to da će se u Njujorku sastati i sa Vuktorijom Nuland, za koju kaže da su “stari znanci”.

- Sastanak sa Salivenom je verovatno do sada bio jedan od najznačajnijih, neki kažu da je on drugi, a neki da čak i najvažniji čovek SAD, najveće sile sveta. Razgovor je trajao dugo, o ekonomiji i o svim važnim političkim pitanjima, stremljenjima Srbije, regionu, Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić novinarima.

Kako je preneo, nije lako usaglasiti se po pojedinim pitanjima, ali je razgovor bio veoma otvoren i iskren.

- A, kada je razgovor otvoren i iskren, onda uvek mora da donese neku dobrobit. Ne moze uvek da bude blagorodan, ali neko dobro donese. Važno je da smo se upoznali, Saliven je budućnost američke politike, i ne samo politike, i na mestu je gde de fakto odlučuje o ključnim pitanjima sveta, o ratu i miru - rekao je Vučić.

Dodao je da su “pretresli” sva pitanja, a da je on govorio o stavovima Srbije, ukazao da je važno da zajednički damo sve od sebe da ekonomsku aktivnost između Srbije i SAD pojačamo, da imamo više investicija.

- Zadovoljni smo što Rivijan dolazi, a kada jedan Saliven to zna… Razgovarali smo o energetskim projektima, o obnovljivim izvorima energije… O dve njihove kompanije, koje su zainteresovane da rade u Srbiji i o dugim stavrima važnim za unapređenje saradnje o unapređuju odnosa - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je Saliven pročitao njegov (Vučićev) govor iz UN, Vučić je rekao da je znao i mnogo više od toga, i da “izgleda da je čitao i neke druge stvari”.

- Mislim da je pročitao govor, reč je o čoveku izvanredne inteligencije, koji je fascinantno pripremljen, što retko kažem - rekao je Vučić.

VIDEO SASTANKA SA SALIVENOM:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading