VUČIĆ O SASTANKU SA SALIVENOM: Do sada jedan od najznačajnijih, iskren i otvoren razgovor o različitim temama

Autor:

Vesti

22.09.2022

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD, Džejkom Salivenom, da njihov razgovor može da donese neku dobrobit, i pored neslaganja po nekim pitanjima.

VUČIĆ O SASTANKU SA SALIVENOM:  Do sada jedan od najznačajnijih, iskren i otvoren razgovor o različitim temama

Foto: Tanjug printscreen

Sastanak je trebalo da potraje pola sata, ali potrajao je sat i po, navodi lider Srbije Aleksandar Vučić, kao i to da će se u Njujorku sastati i sa Vuktorijom Nuland, za koju kaže da su “stari znanci”.

- Sastanak sa Salivenom je verovatno do sada bio jedan od najznačajnijih, neki kažu da je on drugi, a neki da čak i najvažniji čovek SAD, najveće sile sveta. Razgovor je trajao dugo, o ekonomiji i o svim važnim političkim pitanjima, stremljenjima Srbije, regionu, Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić novinarima.

Kako je preneo, nije lako usaglasiti se po pojedinim pitanjima, ali je razgovor bio veoma otvoren i iskren.

- A, kada je razgovor otvoren i iskren, onda uvek mora da donese neku dobrobit. Ne moze uvek da bude blagorodan, ali neko dobro donese. Važno je da smo se upoznali, Saliven je budućnost američke politike, i ne samo politike, i na mestu je gde de fakto odlučuje o ključnim pitanjima sveta, o ratu i miru - rekao je Vučić.

Dodao je da su “pretresli” sva pitanja, a da je on govorio o stavovima Srbije, ukazao da je važno da zajednički damo sve od sebe da ekonomsku aktivnost između Srbije i SAD pojačamo, da imamo više investicija.

- Zadovoljni smo što Rivijan dolazi, a kada jedan Saliven to zna… Razgovarali smo o energetskim projektima, o obnovljivim izvorima energije… O dve njihove kompanije, koje su zainteresovane da rade u Srbiji i o dugim stavrima važnim za unapređenje saradnje o unapređuju odnosa - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je Saliven pročitao njegov (Vučićev) govor iz UN, Vučić je rekao da je znao i mnogo više od toga, i da “izgleda da je čitao i neke druge stvari”.

- Mislim da je pročitao govor, reč je o čoveku izvanredne inteligencije, koji je fascinantno pripremljen, što retko kažem - rekao je Vučić.

VIDEO SASTANKA SA SALIVENOM:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading