BALKAN U EPICENTRU SVETSKE POLITIKE, VUČIĆ BRANI INTERESE SRBIJE: Opsežna analiza potpredsednika naprednjaka o dešavanjima na Ist Riveru

Autor:

Vesti

20.09.2022

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević izjavio kako se Balkan i Evropa trenutno glavne teme dnevnog reda svetskih lidera, ali i da će srpski interesi odlučno branjeni .

BALKAN U EPICENTRU SVETSKE POLITIKE, VUČIĆ BRANI INTERESE SRBIJE: Opsežna analiza potpredsednika naprednjaka o dešavanjima na Ist Riveru

Foto: printskrin

Miloš Vučević ministar odbrane Republike Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće sutra pred Generalnom skupštinom UN o principijelnim pozicijama Srbije i, kao i uvek, braniti državne i nacionalne interese, izjavio je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević.

U intervjuu za današnju "Politiku", Vučević je rekao da su Evropa i Balkan sada u epicentru interesovanja svetske politike, i da će zato predsednikov govor biti još značajniji.

Ogromno interesovanje

Vučević naglašava da na Ist Riveru vlada ogromno interesovanje za sastanke s predsednikom Srbije i da ga očekuje na desetine sastanaka s istaknutim svetskim liderima.


Osvrnuvši se na posebnu sednicu Skupštine Srbije posvećena KiM koja je održana prošle nedelje, potpredsednik SNS je rekao da je dobro da je to pitanje otvoreno u parlamentu, gde se, kako je rekao, videlo ko je kakav, i kakve su mu namere.
Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

- Građani su u prenosu uživo mogli da vide kako predsednik Vučić dominira nad pripadnicima opozicije, više od 24 sata je bio u parlamentu, smireno i argumentovano je odgovarao na svaku kritiku ili pitanje, ali i prihvatio konkretne predloge - rekao je Vučević.


S druge strane, kaže, od opozicije nismo čuli konkretne predloge šta i kako da učinimo za KiM u sastavu Srbije.

- Nažlost, i ova sednica je potvrdila da opozicija kao jedini alat za eventualni dolazak na vlast koristi najprljaviju kampanju laži i vređanja porodice i samog Vučića, i da njegovi protivnici jedini cilj imaju da ga dehumanizuju. Opozicija je za jedan dan u skupštini izgovorila više laži o borbi za Srbe s KiM i predsedniku Vučiću nego što se to iz Prištine čuje za nekoliko godina - rekao je Vučević.

O novoj Vladi Srbije

Što se tiče nove Vlade Srbije, Vučević očekuje da će biti formirana krajem septembra ili početkom oktobra.

Kako navodi, očekuje da će u budućoj vladi biti najodgovorniji, najsposobniji i najvredniji ljudi koji će raditi isključivo za interese svog naroda i svoje zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading