VUČIĆ NA TV PINK: Meni nijedan ambasador ne može da naredi ništa

Autor:

Vesti

19.09.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka daje ekskluzivni intervju za TV Pink.

VUČIĆ NA TV PINK: Meni nijedan ambasador ne može da naredi ništa

Foto: Printskrin/RTV PINK

- Meni nijedan ambasador ne može da naredi ništa. Ja svakog od njih poštujem, ali morate da držite čvrst stav u vezi svoje države - rekao je Vučić.

Govoreći o Evroprajdu, on kaže da "su obezbedili sigurnost".

- Osim policajaca, nije bilo povređenih. Policajci su naša deca, braća i očevi i niko nema pravo da ih napada, zato će da odgovaraju. U političkom smislu sada je svima jasno da moramo da se izborimo za kult pristojne Srbije - kaže Vučić.

On dodaje da svima koji su tražili sukobe, država je pokazala da to može da se spreči, i da će država da obezbedi svakog pojedinca.

- Hibridnim ratom pokušavaju da nam narušte tu pristojnost i da naprave haos. To nam rade i strane službe i neodgovorni političari u Srbiji - dodao je Vučić.

Govoreći o takozvanom novom okviru pregovora Beograda i Prištine, rekao je da su Šolcov Jens Pletner, Makronov Emanuel Bon i predstavnik EU Miroslav Lajčak njemu doneli papir koji je on odbio da primi, iako ga je pročitao.

- Znam šta su bile nečije ideje. Kada sam govorio o novoj arhitekturi nisam nikoga lagao. Oni su posle sami potvrdili sve što sam rekao, kada je Peter Stano rekao da nam trebaju paralelni pregovori. Ja sam dovoljno iskusan i dovoljno politički veteran da ne uzmem taj papir. Taj papir sada čeka da ga uzmem, ali ja ne mogu, glava me boli - rekao je Vučić.

On je izričito rekao da ne postoji nikakva šansa da pustimo tzv. Kosovo u UN.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading