SRPSKA ZASTAVA SE VIJORI U SRED MENHETNA: Vučić objavio zanimljivu fotografiju iz Amerike (FOTO)

Autor:

Vesti

19.09.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Njujorku, gde će se povodom 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastati sa više od 30 zvaničnika država širom sveta i šefovima ključnih međunarodnih političkih i ekonomskih organizacija.

SRPSKA ZASTAVA SE VIJORI U SRED MENHETNA: Vučić objavio zanimljivu fotografiju iz Amerike (FOTO)

Foto: Instagram printscreen

zastava

Lider Srbije Aleksandar Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu objavio je stori, na kome je fotografija koju je zabeležio na Menhetnu u Njujorku.

Naime, reč je o srpskoj zastavi koja se vijori sa jedne od zgrada u centru američke metropole.

Foto: Instagram printscreen

Srpska zastava u Njujorku

Podsetimo, predsednik Vučić nalazi se u Njujorku gde će se povodom 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastati sa više od 30 zvaničnika država širom sveta i šefovima ključnih međunarodnih političkih i ekonomskih organizacija.

On će se sutra obratiti Generalnoj skupštini, gde će govoriti o principijelnim pozicijama Srbije i braniti državne i nacionalne interese.

Vučić će, između ostalih, razgovarati sa predsednicima Irana, Somalije, Gvatemale, Kostarike, liderima Nigera, Gabona, Mozambika, Nikaragve, austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, kraljem Esvatinija, Msvatijem Trećim...

Posebno su značajni susreti sa najvišim zvaničnicima vašingtonske administracije i značajnim brojem uticajnih kongresmena. Vučić bi tako trebalo da se sastane sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, kao i sa DŽejkom Salivenom, savetnikom američkog predsednika Džozefa Bajdena za nacionalnu bezbednost. 

U delegaciji Srbije na GS UN su i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, kao i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić. Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović poručio je juče da ako se pogleda desetak godina unazad, nikada nije bilo veće interesovanje za susrete sa predsednikom Srbije i članovima naše delegacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading