ĐOKOVIĆ ŽELI TRON: Ovo je TAČAN DATUM kada Novak može da se vrati na vrh ATP liste!

Autor:

Sport

19.09.2022

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odrađena je kompletna analiza.

ĐOKOVIĆ ŽELI TRON: Ovo je TAČAN DATUM kada Novak može da se vrati na vrh ATP liste!

Foto: Starsport

Novak Đoković na otvaranju terena u Visokom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće po dobrom pamtiti 2022. godinu, pošto mu je onemogućeno da se takmiči na dva grend slema, a na trećem, koji je osvojio, ATP nije dodeljivao bodove.

Prema tome, izgubio je prvo mesto na ATP listi, a sva je prilika da će do kraja godine ispasti i iz Top 10, pošto realno ima šanse samo da na svoj ukupni bodovni saldo doda 250 bodova.

Nole će sledeće nedelje igrati na turniru serije 250 u Tel Avivu, na kom će moći da osvoji maksimalan broj poena, a potom će do kraja godine ići još samo na Masters u Parizu, na kom brni titulu.

Republika

Foto: Tanjkug/AP

Novak Đoković sa vimbldonskim peharom

Posle toga postoji još šansa da Nole nekako stigne do Završnog Mastersa, ali to je baš teško izvodljivo, pa će izgubiti i 600 poena osvojenih prošle godine u Torinu. Prema tome, Novak bi u najboljem slučaju, da osvoji turnire u Tel Avivu i Parizu i dalje bio baš daleko od povratka na ATP tron.

Međutim, pošto je 2022. godina za Đokovića bila kao iz pakla, on bi bar mogao da profitira 2023.

Nole će već u januaru moći da osvoji novih 2.000 poena, ukoliko osvoji jubilarni deseti Australijan open, a sledeće velike turnire bi mogao da igra u Indijan Velsu i Majamiju koji su na programu krajem marta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković bi sa eventualne tri titule na pomenutim turnirima došao do broja bodova sa kojima bi sada bio prvi na listi, što znači da najranije može 3. aprila 2023. da se vrati na vrh.

Sa druge strane, realnost je i da će možda još neki igrač prebaciti maksimalan broj poena do kojih može Novak da dođe, pa bi Đoković onda na Mastersu u Monte Karlu gde brani 10 poena mogao da zacementira ATP tron, 17. aprila 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mirko

19.09.2022 14:29

Da bi se vratio na vrh mora da igra na turnirima.