MINISTAR UDOVIČIĆ NAJAVIO EVROPSKU NEDELJU SPORTA: "Cilj je promocija sporta i zdravog načina života"!

Autor:

Sport

19.09.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, najavio je Evropsku nedelju sporta, manifestaciju koja se po peti put organizuje u Srbiji.

MINISTAR UDOVIČIĆ NAJAVIO EVROPSKU NEDELJU SPORTA: "Cilj je promocija sporta i zdravog načina života"!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vanja Udovičić

Ministar Udovičić je izrazio sreću i zadovoljstvo što će se ova manifestacija peti put održati u Srbiji.

-  Ova manifestacija nalazi se u redovnom kalendaru aktivnosti koje zajedno sprovodimo sa našim prijateljima iz Evropske unije u cilju promocije sporta i zdravog načina života, deleći evropske vrednosti. Cilj svih aktivnosti koje su organizovane u okviru ovog događaja je da inspirišu i podstaknu sve nas da se pokrenemo i pokažu nam da fizička aktivnost treba da bude deo naše svakodnevnice. U Evropskoj nedelji sporta treba da pokažemo da smo deo jedne ogromne porodice u Srbiji, deo sportske porodice koju čine i vrhunski sportisti, ali i svi oni koji se rekreativno bave sportom i vole i žive sport. Cilj nam je da kroz ovu, ali i druge manifestacije poput predstojećeg Sajma sporta, promovišemo fizičku aktivnost, i da doprinesemo još većoj popularnosti sporta u Srbiji. Srbija je zemlja vrhunskih sportskih šampiona, ali mora da bude i zemlja zdravih navika svakog od nas. Zato je važno da se pokrenemo i pokažemo da svako od nas može biti šampion! - izjavio je ministar.

Manifestacija se održava od 23. do 30. septembra, a cilj je da se što veći broj građana, bez obzira na starost, uključi i podstakne na zdrav život i bavljenje fizičkom aktivnošću.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading