BORELJ u utorak sa liderima ZAPADNOG BALKANA u Njujorku

Autor:

Vesti

18.09.2022

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku će 20. septembra sazvati lidere sa Zapadnog Balkana na tradicionalni sastanak organizovan na marginama Generalne skupštine UN.

BORELJ u utorak sa liderima ZAPADNOG BALKANA u Njujorku

Foto: printskrin

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj boraviće u Njujorku na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će se, između ostalih, sastati i sa liderima zemalja Zapadnog Balkana, saopšteno je na sajtu Evropske unije (EEAS).

On će se danas sastati sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, a sutra će učestvovati na panelu posvećenom Ukrajini i globalnim krizama ("Od Ukrajine do Amerike: Jačanje oporavka od globalnih potresa"), zajedno sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom i ministrom spoljnih poslova Gvatemale Mariom Bukarom, između ostalih.

Očekuje se da na kraju sastanka održi konferenciju za novinare u 22.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku će 20. septembra sazvati lidere sa Zapadnog Balkana na tradicionalni sastanak organizovan na marginama Generalne skupštine UN, prenosi Tanjug.

Planirano je da Borelj ostane u Njujorku do 23. septembra.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading