MI EVROPLJANI SMO PATULJCI KOJI UVODE SANKCIJE DŽINU: Orban nikad oštriji prema Zapadu!

Autor:

Vesti

16.09.2022

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

MI EVROPLJANI SMO PATULJCI KOJI UVODE SANKCIJE DŽINU: Orban nikad oštriji prema Zapadu!

Foto: Tanjug

Orban

Nakon sastanka mađarski premijer Viktor Orban i lider Srbije Aleksandar Vučić su odgovarali na pitanja novinara. Prilikom govora o sankcijama Rusiji, na kojima Evropa i dalje insistira, Orban je istakao da se ono što se sada dešava u praksi potpuno razlikuje od onoga što je politika propagirala teoretski.

- Lako je krojiti sankcije iz Brisela, ali smo mi bliže Rusiji. Ko je bliži, od sankcija više trpi. Mađarski stav je takav da radikalno odstupa od briselskog stava. Učili smo da sankcije uvode jači protiv slabijeg, ali kada pogledam energetske sankcije vidim da smo mi evropljani patuljci i uvodimo sankcije protiv džina. Sankcije nam čine štetu i prete da će naše uspehe progutati, cene energenata su otišle do neba - rekao je Orban.

Mašarski premijer je ocenio i to da bi se situacija u svetu poboljšala kada bi se ukinule sankcije.


- Zapadnjaci su izmislili sankcije i sada ugrožavaju nas, sve je jasnije da ako bi se sankcije ukinule, situacija bi se odmah poboljšala. Evropa ne treba da primenjuje sankcije ako su one bolnije nama nego onima protiv kojih se uvode, rekao je Orban.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading