MILION PUTNIKA VOZILO SE NA RELACIJI BEOGRAD-NOVI SAD! Momirović: Ovo je lep dan za Srbiju, nastavljamo da radimo na brzoj pruzi ka Subotici!

Autor:

Vesti

05.09.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i v.d. direktor Srbja voza Ivan Bulajić danas su na železničkoj stanici Novi Beograd Vesni Radmilac iz Beograda, kao milionitom putniku na relaciji Beograd -Novi Sad uručili godišnju kartu za ovu relaciju i železničarsku kapu.

MILION PUTNIKA VOZILO SE NA RELACIJI BEOGRAD-NOVI SAD! Momirović: Ovo je lep dan za Srbiju, nastavljamo da radimo na brzoj pruzi ka Subotici!

Foto: Tanjug

Tomislav Momirović

- Ovo je lep dan za Srbiju, jer je za samo nekoliko meseci milion putnika prošlo linijom Beograd - Novi Sad i to pokazuje koliko je to drugačiji odnos prema železnici od pre samo nekoliko godina kada su ljudi zaboravili na prevoz železnicom - rekao je Momirović.

Dodao je da je država sa ulaganjem u infrastrukturu i najmodernije vozove u saobraćaju između dva najveća grada u Srbiji otvorila novo poglavlje u železničkom transportu.

- Nastavljamo sa radovima na brzoj pruzi ka Subotici, a u oktobru ćemo ubrzatti i radove na deonici brze pruge Beograd - Niš. Već se određeni radovi na trasi kod Jagodine izvode, a u oktobru ćemo sa Evropskom komisijom i Evropskom investicionom bankom potpisati ugovore o značajnm grantovima i bespovratnim sredstvima koja ćemo dobiti za ovu prugu, na kojoj će ukupna vrednost radova iznositi 2 milijarde evra - rekao je Momirović.

V.d. direktora Srbija voza Ivan Bulajić naglasio je da je milioniti putnik na relaciji Beograd - Novi Sad dokaz da kada se ljudima pruže vrhunska usluga i kada im se omogući da koriste prugu i vozove kao u najrazvijenijim evropskim zemljama, da se onda putnici vraćaju železnici.

Dodao je da je to strategija još većeg vraćanja putnika železnickom saobraćaju koju će Srbija voz sprovoditi i u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading