MOMIROVIĆ: Uradili smo domaći zadatak! Nemamo obustave rečnog saobraćaja!

Autor:

Vesti

31.08.2022

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture gostovao je ovog jutra na TV Pink-u.

MOMIROVIĆ: Uradili smo domaći zadatak! Nemamo obustave rečnog saobraćaja!

Foto: printscreen/TV Pink

Govoreći o važnosti plovnosti Dunava za snabdevanje eneregentima, ministar je rekao da kod nas nije bilo nikakvih obustava.

Mi smo na vreme krenuli u održavanje Dunava kako bismo obezbedili plovnost - rekao je ministar Momirović.

- Mi smo jedna od retkih zemalja u Evropi koja nije imala obustave. Usvojili smo adekvatne akte, maksimalno smo se ubrzali - istakao je Momirović.

- Nama je blokirano više miliona tona uglja u Bugarskoj, prehrambeni proizvodi, žito iz Ukrajine - rekao je ministar i istakao da se deo prebacuje na drumski saobraćaj. 

- Mi smo uradili naš domaći zadatak, nemamo obustave! -

Dodao je i da je vrednost investicija u rečni saobraćaj bila 350 miliona evra, a da će naredne biti 500 miliona evra. 

- Nismo obustavili radove ni na jednom projektu. Ne postoje nikakva odlaganja - istakao je Momirović odgovarajući na optužbe opozicionara.

Građani moraju da štede da bismo nastavili investicije

- Ako želimo da nastavimo sa svim ovim projektima, građani moraju da budu sa nama! Štednja, održiva potrošnja energenata, od toga će zavisiti investicije u budućnosti - istakao je ministar.

- Moramo da stanemo iza Aleksandra Vučića, to je pitanje budućnosti ove zemlje. Napravili smo neverovatne uspehe tokom korone. Izašli smo iz siromaštva, samnjili smo nezaposlenost ispo 10%, prosečna plata nam je 630 evra. Neverovatne stvari smo postigli! -

- Nikada nije bilo tako važno da budemo solidarni! Uštedu energije možemo da obezbedimo samo ako građani budu sa nama, ako građani prihvate program koji je najavio predsednik Republike. I samo tako možemo da nastavimo sa svim ovim investicijama - rekao je Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading