VUČIĆ ZA MESEC DANA SMRŠAO 10 KILOGRAMA: Zbog problema oko Kosova i svetske energetske krize spava samo nekoliko sati!

Autor: T.Kovačević-B.Bojić

Vesti

26.08.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijatelji, saradnici i doktori zabrinuti za predsednika. Sastanci, razgovori sa brojnim svetskim zvaničnicima oko najtežih pitanja kao što su Kosovo i borba za struju, gas u vreme svetske krize ostavljaju posledice, vidi se da je neispavan i iscrpljen

VUČIĆ ZA MESEC DANA SMRŠAO 10 KILOGRAMA: Zbog problema oko Kosova i svetske energetske krize spava samo nekoliko sati!

Foto: Tanjug/S. Acimović, Instagram/buducnostsrbijeav

Borba se nastavlja, a ja se pravim da nisam umoran, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instragramu.

Ove reči napisane su oko pola jedan ujutru, posle višesatnog sastanka koji je šef države imao s američkim i evropskim izaslanicima Gabrijelom Eskobarom i Miroslovom Lajčakom.

Za odmor i spavanje mu ne ostaje više od četiri, pet sati

Teme nimalo lake, a odgovornost ogromna jer se radi o pitanju opstanka Srba, njihovim životima, o budućnosti Kosova, pokušajima da se zarad očuvanja mira dođe do kompromisa i obuzdaju namere prištinskih lidera, pre svega Aljbina Kurtija, da novim zakonima prognaju i ono malo Srba što je ostalo na Kosovu.

Pored njih, razgovore o ovoj temi danonoćno vodi s brojnim svetskim zvaničnicima, kako s onima s istoka tako i s onima sa zapada. Za odmor i spavanje Vučiću ne ostaje više od četiri, pet sati dnevno. 

Da predaja nije opcija i da se Vučić lavovski bori, ne misleći i ne štedeći sebe, vidi se golim okom. Na snimku koji smo pomenuli i koji svako može da pogleda na Instagramu vidi se ceh ove borbe. Ma koliko se trudio da sakrije, umor se jasno vidi na Vučićevom licu. Podočnjaci, neispavanost, sve se to vidi.

Republika

Foto: Tanjug/S. Acimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Očigledan je i gubitak kilograma iako Vučić nije na dijeti niti su mu takve stvari na kraj pameti. Očigledno je da je za mesec dana šef države izgubio desetak kilograma.  

I to ne treba da čudi jer da su mu hrana i san na prvom mestu, ne bi ni stigao da se bavi nekim temama. Samo od nabrajanja problema o kojim Vučić svakodnevno razmišlja i koje pokušava da reši neki bi se zaista umorili.

Tu je pitanje struje, gasa i energenata zbog kojih je ceo svet u strahu. O tome je predsednik u više navrata govorio, građanima je poručio da budu mirni jer se bori i traži rešenje na svim stranama sveta. Na isti način bavi se privlačenjem investitora koji bi ulagali u Srbiju, otvarali nova radna mesta, spaja države regiona kroz inicijativu "Otvoreni Balkan", koja gotovo na dnevnom nivou jača, i proširuje saradnju.

Da ne govorimo da obilazi gradilišta, mostove, pruge, bolnice, škole.. Ne štedi vreme ni snagu kada treba da razgovara i da se sretne s našim ljudima sa Kosmeta, decom iz Hrvatske, sa sportistima... 

Đukanović: Užasno je neispavan i iscrpljen 

Član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović, koji je upućen u to kako izgleda radni dan predsednika i koji zna kakve sve obaveze ima, u izjavi za Republiku kaže:   

- Iskreno, pet minuta ne bih bio u njegovoj koži. Poznajem ga dugo, umor ga jasno stiže, ali takva su vremena i plašim se da će njegovo angažovanje biti još jače. Užasno je neispavan i iscrpljen. No, znam koliki je radoholik, koliko voli Srbiju i da se nikada neće požaliti kako mu je.

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vladimir Đukanović zabrinut za predsednikovo zdravlje

Profesor doktor Slavica Đukić Dejanović ističe da je šef države izuzetno marljiv i posvećen borbi za boljitak Srbije.

- Poznato je da predsednik Vučić vredno radi, a uzimajući u obzir stepen odgovornosti i činjenicu da je ovih dana poseban psihološki pritisak koji se, naravno, ne odnosi personalno na njega, nego na čitavu državu, već se tiče budućnosti i sudbine svakog našeg građanina za očekivati je da se taj kontinuirani stres i presija odražavavaju i na dušu i na telo, poručuje profesor doktor Slavica Đukić Dejanović. 

Republika

Foto: printskrin

Slavica Đukić Dejanović

Podseća da je predsednik sam govorio da ima visok pritisak, te navodi da se takav tempo rada može negativno odraziti na njegove zdravlje.

- Za verovati je da se taj kontinuirani stres sigurno ne može povoljno odraziti na njegovo zdravlje. U svakom slučaju, sigurno je da su potrebni i odmor i provere njegovog zdravstvenog stanja. Nadajmo se da će onoliko koliko je uspešan kao predsednik toliko biti uspešan i njegov organizam i da ga neće izneveriti - zaključuje Dejanovićeva. 

Ristić: Opterećenje na maksimumu 

Kardiohirurg profesor doktor Miljko Ristić navodi da nema direktan uvid u Vučićevo zdravstveno stanje, ali ono što mi svi kao građani možemo da primetimo je da je ceo mandat maksimalno opterećen. 

- Predsednik je već duže vremena izložen izuzetnom naporu, i psihički i fizički. Za takav posao potreban je odmor. Jednom sam mu poručio da povuče ručnu. Ali, šta ćete, valjda su to takve obaveze za ne možete da ih ostavite za naredne dane, morate da ih rešavate odmah. I on je takav čovek, odgovoran. Sličan hirurškom - ako danas ne uradite nešto pacijentu, sutra je već kasno. Nadam se da će sve izdržati, bez zdravsvenih posledica - poručuje najpoznatiji srpski kardiolog.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Dr Miljko Ristić je predsednika savetovao da "povuče ručnu"

Hronične kardiovaskularne tegobe 

Predsednik Vučić već duže vreme ima kardiovaskularnih tegoba, problema sa krvnim pritiskom. Još 2012. kada je bio ministar odbrane i prvi potpredsednik Vlade zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala pritisak je, kako su mediji pisali, u dva navrata - avgustu i decembru skočio na 200 sa 120, najverovatnije zbog stresa i premora.

Drugi put mu je čak pozlilo i hitno je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju, gde je zadržan nekoliko sati. Iako je ustanovljeno da mu ni srce ne radi kako treba, na lično insistiranje pušten je na kućno lečenje.

Republika

Foto: ST/D. Kadić

 

- Radiću dok budem mogao da izdržim. Kad ne budem mogao da izdržim, od nečega ću da odustanem ili da se sklonim. Zasad još mogu. Zdravlje mi nije najsjajnije, ali trenutno mi je nekih 15 sati radnog vremena sasvim u redu - rekao je tada Vučić, objašnjavajući kako uspeva da se nosi sa svim obavezama.

Zbog kardiovasklarnih tegoba - povišenog pritiska i ubrzanog rada srca, i novembra 2019. bio je primljen na VMA, ali je posle kazane lekarske pomoći i prepisane adekvatne terapije nastavio sa radom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vesna

26.08.2022 13:50

Vredan i odgovoran. Drzimo mu palceve da sacuva tu energiju i vitalnost uma. On se nalazi u viru ali uvek uspeva da dodje do vazduha.