EKSKLUZIVNI INTERVJU! Kadirov: Pravi Čečen nikad neće biti protiv Vučića i Srba!

Autor:

Vesti

22.08.2022

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i Rusija su bratske zemlje, a predsednika Vučića uvažavam kao starijeg brata, kaže čečenski lider Ramzan Kadirov.

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Kadirov: Pravi Čečen nikad neće biti protiv Vučića i Srba!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandra Vučića uvažavam kao starijeg brata, koji ima bratske odnose s našim predsednikom Vladimirom Putinom. Svi Čečenci znaju koliko uvažavam i poštujem Vučića i nikada nijedan pravi Čečen neće biti protiv njega niti protiv srpskog naroda. Srbija i Rusija su bratske zemlje, a Čečenija, kao sastavni deo Rusije, uvek će čuvati svoju braću i boriti se za njih.

Ovako za Republiku govori Ramzan Kadirov, lider Čečenske Republike, koja ima visoku autonomiju unutar Ruske Federacije. Razlog što smo stupili s njim u kontakt je jasan.

U pitanju su šokantne informacije da je grupa Čečena i Čerkeza, njih četvorica, boravila na severu Kosova i Metohije, pokušavajući da pomogne Aljbinu Kurtiju u lovu na Srbe i eliminaciji onih u srpskim sredinama za koje je Priština procenila da bi pružali otpor kad počne progon i pogrom naših sunarodnika u južnoj pokrajini.

PRATI SITUACIJU

Pomenuta grupa, kako je u nedelju obelodanio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povezana je s dvojicom protivnika Ramzana Kadirova (Džambulat Sulejmanov i Ahmed Zakajev - pogledajte opširnije o njima u okviru), koji su utekli iz Čečenije nakon ruske pobede u ratu na tom području i našli utočište u Londonu.

Republika

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Kadirov za naš list ističe da dobro poznaje predsednika Vučića.

- Srbija je država koja je otvoreno podržala Rusiju u borbi protiv nacizma i satanizma Ukrajine. Predsednik Vučić, koga dobro poznajem, veoma dobro razume šta je NATO i koje metode koristi Alijansa za podsticanje sukoba - tvrdi čečenski lider za naš portal i zatim govori o situaciji na Kosovu i Metohiji:

- Pratim situaciju oko Srbije i Kosova. Verujem da bi lideri s Kosova prihvatili Vučićev poziv za dijalog da ne postoji treća strana koja huška na sukob, a to je NATO. Alijansa shvata da im propada plan u Ukrajini i sada želi da pocepa ranu koja je zarastala na Balkanu.

Kadirov nema sumnju da je sve što se događa na Kosmetu inicirano spolja.

- Za mene je uvredljivo to što su na jednoj od strana u sukobu, na koji huška NATO, kosovski muslimani. Zvanični razlog izbijanja sukoba je toliko smešan i banalan da nema sumnje u podstrekivanje spolja od Alijanse. Za pristalice šejtana ili antihrista je korisno da vernike suprotstave među sobom pod bilo kojim izgovorom. Muslimani i hrišćani moraju biti složni protiv njih zbog svoje budućnosti.

RAZLIČITE VERE

Konačno, lider Čečenije poziva na rešavanje problema.

- Pozivam Srbe i kosovske Albance da izbace NATO iz međusobnih odnosa i razmišljaju o svojoj budućnosti. Tada će doći do razumevanja problema i njegovog rešenja. Postoje odlični primeri suživota u harmoniji različitih vera i nacionalnosti. Ali nema primera dobrog suživota sa NATO - zaključio je Kadirov za Republiku.

Došli da love Srbe na severu KiM

Vučić je grupu Čečena i Čerkeza, tokom obraćanja javnosti u nedelju, pomenuo govoreći o tome da su pojačane sve vrste obaveštajnih aktivnosti na severu KiM.

- Na vreme smo obavestili lica koja se nalaze na listi za likvidaciju prištinskog režima, koju su pojedine spoljne službe odobrile. Ustanovili smo čudna kretanja nekih lica. Na severu KiM boravila je grupa Čerkeza i Čečena, s dva cilja, a jedan je opservacija na severu, kao i dodatno vrbovanje Albanaca za sukob u Ukrajini - naglasio je predsednik i objasnio da se radi o osobama povezanim s poznatim protivnicima čečenskog lidera Ramzana Kadirova, navodeći njihova imena i inicijale.

Republika

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Preteći grafiti kojima kosovski Albanci prete Srbima na Kosovu

Oni su se, kaže Vučić, 3. avgusta u Zubinom Potoku sastali s turskim državljaninom D. I. H. i na severu proveravali spremnost Srba za suprotstavljanje vlastima u Prištini da bi mogli da dostave te podatke, da bi se neutralisale oružane grupe Srba.

Predsednik je više puta naglasio da su Čečeni, protivnici legitimnog predsednika ruske republike Čečenije Ramzana Kadirova. Sa turskim državljaninom D. I. H. sreli su se nakon što su doputovali na sever mercedesom novopazarskih registarskih oznaka.
U pomenutoj grupi su bili Ahmed Ruslanovič Bakajev, Idriz Azarsanov, H. A. i M. A., otkrio je Vučić.

Dobili azil u Engleskoj

Četvorka koja je boravila na severu KiM povezana je sa Džambulatom Sulejmanovim i Ahmedom Zakajevim, poznatim protivnicima Kadirova i predstavnicima takozvane čečenske republike Ičkerije, koja je nestala s ruskom pobedom u čečenskom ratu.
Ahmed Halidovič Zakajev je 2007. proglašen za predsednika vlade u izbeglištvu na skupu koji je u inostranstvu okupio protivnike Kadirova.

Tokom sukoba u Čečeniji imao je čin brigadnog generala. Od januara 2002. živi u Velikoj Britaniji, gde je dobio azil, kao i Sulejmanov. Tužilaštvo Rusije vodi postupak protiv njega zbog terorizma i ratnih zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ma sto dalje

11.11.2022 17:24

E samo nam vi falite ,bradati !