UŽAS - PLJUVANJE PO ŽRTVAMA! Šolakovcima smeta obeležavanje "Oluje" u Novom Sadu!

Autor:

Vesti

07.08.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Nova manifestaciju nazvao osvetom Novom Sadu zbog nedavnih protesta, a kolumnista Danasa izvređao okupljene

UŽAS - PLJUVANJE PO ŽRTVAMA! Šolakovcima smeta obeležavanje "Oluje" u Novom Sadu!

Foto: Profimedia;Tanjug/N. MIhajlović;Printscreen

Šolakovim medijima ništa nije sveto, pa ni Srbi pobijeni i prognani. Umesto pijeteta, oni su iskoristili veličanstveno okupljanje povodom godišnjice zločinačke akcije "Oluja" da optuže Aleksandra Vučića za političku manipulaciju!

Uz tvrdnju da su ljudi "dovoženi sa svih strana Srbije u Novi Sad", Nova je objavila da su, navodno, na skupu viđeni i pripadnici privatnog obezbeđenja koje opozicioni mediji optužuju za navodnu brutalnost na protestnim skupovima.

- To je zapravo i bio skup SNS, tu je bio i jedan od vođa batinaša na nekadašnjim barikadama u Novom Sadu. Ovaj skup meni izgleda kao odgovor vlasti na ono što se dešavalo prošle dve nedelje, kad je više hiljada građana protestovalo protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana, a zatim i protiv batinanja protestanata. Zloupotrebljen je povod - rekao je za Novu aktivista Miran Pogačar.

Prostor za pljuvanje u ovom tabloidu i na istoimenom portalu dobio je i poslanik i potpredsednik Jeremićeve Narodne stranke Borislav Novaković, zvani Bora Solunac.

- Umesto da 4. avgust bude dan kad se izražava narodno jedinstvo i solidarnost prema žrtvama i ogromnoj tragediji koju je doživeo naš narod, ponovo se od toga pravi partijsko okupljanje. Izgleda da je strašna sudbina tog naroda poslužila samo kao povod da se realizuju neke političke ambicije i ciljevi - rekao je Novaković.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Obeležavanje "Oluje" u Novom Sadu

List konstatuje da je skup sećanja i nezaborava, u stvari, više "podsećao na stranačke mitinge Srpske napredne stranke". Citiran je i poslanik DS Nebojša Novaković, koji je vlast optužio da svaku priliku koristi za podizanje rejtinga.

Još dalje je otišla perjanica Dragana Šolaka i novina Danas Teofil Pančić, koji je u kolumni bezdušno izvređao ljude okupljene na godišnjici stradanja, a sve pod naslovom "Najčudniji Egzit".

- Pomravinjala je pokretna armija preko mosta u suton baš kao da ide na Egzit... Čudan je to Egzit bio... Na mejn stejdžu u srcu grada nastupa oveštala ekipa vaćaroša, histerika i šmiranata, a drugih stejdževa nema - napisao je "duhoviti" Pančić.

U kolumni se ređaju uvredljivi izrazi kao što su "ljudski mravci", "tužni leteći cirkus" i konstatacije kako su organizatori "hvatali olujne egzitante da idu na skup"!

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić

Brnabićeva: Evropa ćuti na nacizam

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sramotno ono što se čulo na prekjučerašnjoj proslavi u Kninu, prilikom hrvatskog obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti.

- Sramotno je što je rečeno da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i da je Beograd kriv za to. Sramotno je i što smo videli ustaški pozdrav "Za dom spremni", kao i ustaške simbole, zastavu i to su poruke Srbima koji su tada proterani da za njih tamo nema povratka - rekla je Brnabićeva na RTS.

Dodala je da se iz Evropske unije čuje, kako je rekla, zaglušujuća tišina i da se EU ne osvrće na nacističke pozdrave u jednoj svojoj članici.

Sramne objave Pajtića i Jeremića

Nekadašnji funkcioner DS Bojan Pajtić i lider NS Vuk Jeremić i u "Oluji" našli su povod za sprdnju.

- Od izdajnika koji letuju u Hrvatskoj gori su oni što idu u Tursku, pod čijom čizmom smo pet vekova roptali. O nevoljnicima koji hlad traže među Bugarima, koji su nam vazda nož u leđa zabadali, neću trošiti reči. Ovi koji odoše u Italiju, a Drugi svetski rat ko šiša - da se pokriju ušima - napisao je Pajtić.

Republika

Foto: youtube.com/N1

Vuk Jeremić

Na to je uskočio Vuk Jeremić, koji je predložio Grčku, a Pajtić odgovorio da nije ni za to:

- Dok nisu izviždali himnu, još i nekako. Sada su i oni na crnoj listi.

Nije zgoreg podsetiti da Jeremić godinama letuje u Opatiji, a Pajtić na Brionima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading