MOĆNA PORUKA VUČIĆA NA OBELEŽAVANJU "OLUJE": Odbranićemo Srbiju i POBEDIĆEMO

Autor: Republika

Vesti

04.08.2022

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao da smo sopstvenom narodu nametnuli osećaj krivice zbog 18 godina zanemarivanja sećanja na srpsko stradanje

MOĆNA PORUKA VUČIĆA NA OBELEŽAVANJU "OLUJE": Odbranićemo Srbiju i POBEDIĆEMO

Foto: RTS/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u akciji hrvatske vojske i policije “Oluja” u Novom Sadu.

Predsednik Srbije rekao je da “godinama u Srbiji kao da nije bilo svedoka o zločinima počinjenim nad našim narodom”

Devetu godinu kako na ovakav način obeležavamo pogrom, težak zločin i najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata. Dva su razloga zbog kojih smo danas ovde. Prvi je tuga, zbog ubijene dece, žena, straca, 250.000 prognanih. Drugi je da bi se ta svedočenja čula. Godinama u Srbiji kao da nije bilo svedoka zločina koji je počinjen nad našim narodom – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da smo sopstvenom narodu nametnuli osećaj krivice zbog 18 godina zanemarivanja sećanja na srpsko stradanje.

– Radili smo to gotovo čitavo punoletstvo, 18 godina i nije nam bilo bolje od toga. Natovarili smo sopstvenom narodu večni osećaj krivice, oravdali smo svaki zločin.. Čak su nam i menjali ime, nazivali nas “hrvatskim Srbima”, “bosanskim Srbima”, “kosovskim Srbima”, a mi smo samo Srbi i razlike među nama nema. To što živimo u različitim državama, ne znači da pripadamo različitim narodima.

Reći ću danas da je to vreme završeno i da nema više ćutanja, najsvetija je obaveza od koje nećemo odustati – istakao je Vučić.

Doveli su nas do ivice, saterali su nas u ćošak, mi više nemamo kud, nemamo više kome da popuštamo, kad je već tako onda ćemo čuvati i braniti naš narod, kada svi kao jedan stanemo uz svoj narod. Postoje decenije u kojima se ništa ne desi i dan u kojima se decenija dogodi, jedan citat Lenjina. Ujedili su se mnogi protiv nas, misleći da je ovo trenutak kada mogu da krenu na naš narod. Nije to Srbija poraza, nije to ista Srbija, i Srbija koja neće da stane pored nas, čuvaćemo Srbiju – naglasio je Vučić.

– Srbija se osvešćuje i Srbija zna da se seća. Odbranićemo Srbiju i pobedićemo, nemojte da nam pretite više – kaže predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading