VELIKO PRIZNANJE ZA PREDSEDNIKA! Vučić dobio repliku sablje vojvode Živojina Mišića!

Autor:

Vesti

19.07.2022

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljena je specijalna nagrada Mišićevih dana - replika sablje vojvode Živojina Mišića.

VELIKO PRIZNANJE ZA PREDSEDNIKA! Vučić dobio repliku sablje vojvode Živojina Mišića!

Foto: Tanjug/AP

Ovu unikatnu repliku, na otvaranju 26. Mišićevih dana, u Vučićevo ime primio je Dejan Savić, savetnik za kulturu u kabinetu predsednika Srbije. Nagradu je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mišić sinonim borbe za narod.

Mišić je simbol požrtvovanja, hrabrosti, poštenja, posvećenosti i strategijske genijalnosti. Nijedna reč, nijedna stilska figura, nikakva retorička bravura nisu dovoljni da na pravi način odaju počast čoveku koji je ponikao u našem Struganiku i zlatnim slovima se upisao u anale svetske istorije. Posebna mi je čast što ove godine uručujemo poseban poklon predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za njegove ekonomske pobede za Srbiju i njene građane, i očuvanje mira i stabilnosti - rekao je Janković i dodao da Mionica po uzoru na svog slavnog vojvodu mora nastaviti da radi u korist građana.

Naša je obaveza da sledimo njegovu filozofiju i borbu. Upravo to i činimo. Ne odustajemo od cilja da Mionicu napravimo boljim mestom za život i u tome uspevamo zahvaljujući podršci predsednika Vučića i Vlade Srbije - rekao je Janković.

Savetnik predsednika Srbije Dejan Savić se zahvalio na dobrodošlici i uručenom poklonu u ime predsednika Aleksandra Vučića. 

Prenosim vam pozdrave od našeg predsednika koji podjednako misli i na Mionicu, i na Vranje i na Suboticu. Na svako mesto u našoj Srbiji. Naša država korača krupnim koracima napred i svi to osećamo - rekao je Savić.

Predsednik mioničke opštine je na otvaranju ovogodišnjih „Mišićevih dana“ uručio i najveća opštinska priznanja „Zlatnu plaketu Vojvoda Živojin Mišić“ generalu – majoru Slađanu Stamenkoviću i potpukovniku Aleksandru Dumiću za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine.

Mišićevi dani traju do 24. jula., piše Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading