JEREMIĆEVAC HOĆE MINIMALAC OD 50.000 DINARA! U njihovo vreme minimalna zarada bila SAMO 15.000! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.07.2022

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića Miroslav Aleksić gostovao je u emisiji "Probudi se" na Novoj S gde je govorio o povećanju minimalca.

JEREMIĆEVAC HOĆE MINIMALAC OD 50.000 DINARA! U njihovo vreme minimalna zarada bila SAMO 15.000! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor

- Predlažemo i da minimalac bude 50.000 dinara i to je čitav jedan set metra koje smo mi predvideli i sa kojim ćemo izaći pred građane Srbije i tražiti od vlasti da sasluša te naše predloge i da ih implementira - rekao je Aleksić u emisiji.

Podsetimo, minimalna zarada u Srbiji u vreme vladavine predsednika njegove stranke iznosila je svega 15.000 dinara, dok je trenutna duplo veća i iznosi 300 evra! 

Ministar finansija Siniša Mali najavio je i da će od 1. januara sledeće godine minimalac porasti na 340 evra.

 

 

Ministar je uporedio i iznose prosečnih plata pre deset godina i sada, rekavši da je sadašnja prosečna zarada u Srbiji više nego duplo veća.

- Hoću da građani znaju, nama je u matru mesecu prosečna zarada u Srbiji 634 evra. Minimalana zarada 2012. godine bila je 15.000 dinara. Evo za deset godina idemo na 340 evra, dakle ogroman korak napred -  rekao je ministar.

- To upravo govori o suštini naše politike, u toj politici jeste čovek, odnosno radnik. Dakle, da pokušamo da što brže, u što kraćem vremenskom periodu, unapredimo njegov životni standard i idemo na dvocifreno povećanje zarada u javnom sektoru sa ciljem da nam do kraja naredne godine zarada u Srbiji bude 710 evra najmanje - istakao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading