ZAHAROVA POTVRDILA: Lavrov u Srbiji 6. i 7. juna!

Autor:

Vesti

03.06.2022

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova potvrdila je da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiti Srbiju.

ZAHAROVA POTVRDILA: Lavrov u Srbiji 6. i 7. juna!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doći u Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ona je na brifingu za novinare rekla da će Lavrov razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Srbije, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom, prenosi RIA Novosti.

On će imati niz sastanaka sa srpskim državnim vrhom, a očekuje se da se tokom susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na stolu nađu sve goruće teme, od dešavanja u Ukrajini i pozicije Srbije prema ovoj krizi, preko situacije u regionu i ekonomske saradnje u svetlu sankcija koje je Zapad uveo Moskvi.

Ovo je prva poseta jednog visokog ruskog zvaničnika Srbiji od izbijanja ukrajinske krize i do nje dolazi u trenutku kada Evropska unija priprema najžešći paket sankcija, kojima se naša zemlja do sada, kao jedina u Evropi nije pridružila, a zbog čega trpi ogromne pritiske.

Dolazak Lavrova biće prilika i da se dodatno pojasne pozicije Moskve kada je reč o Kosovu i Metohiji, s obzirom na nedavne izjave ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih predstavnika ruske države, koji su situaciju u Donbasu poredili sa južnom srpskom pokrajinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading