KAKVA HRABROST! Vučić iz epicentra Zapada uperio prst: KAKO TO LICEMERNO ZVUČI!

Autor:

Vesti

25.05.2022

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi i danas u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu gde je imao niz važnih sastanaka.

KAKVA HRABROST! Vučić iz epicentra Zapada uperio prst: KAKO TO LICEMERNO ZVUČI!

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor

Obraćajući se medijima, predsednik je istakao da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali i da je konstantno izložena pritiscima da prihvati nezavisnost Kosova i uvede sankcije Rusiji.

Kako to licemerno zvuči kada kažete da je teritorijalni integritet najviša vrednost koju moramo da štitimo jer građani Srbije se sećaju onoga što je bilo pre 23 godine! Tada teritorijalni integritet jedne zemlje nije bio naročito važan - istakao je Vučić.

- Otmete 11 hiljada kvadratnih kilometara jednoj zemlji tek tako, da ne pričam o ubijenoj deci i svemu drugom - rekao je.

 

 

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće 24. i 25. maja 2022. godine u švajcarskom gradu Davosu, gde će prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, kao i u diskusiji na temu Uspostavljanje mira, obnavljanje rasta i ostvarivanje održivosti.

Na ovogodišnjem forumu predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima finansijskih institucija i vodećih kompanija u svetu.

Svetski ekonomski forum u švajcarskom alpskom gradiću Davosu počeo je prekjuče posle dvogodišnje pauze jer je pandemija korona virusa sprečavala političke i poslovne lidere, stručnjake i aktiviste da se okupe. 

Neke od tema ovogodišnjeg fora biće: rastuće cene hrane i goriva, rat u Ukrajini, klimatske promene, suša i nestašica hrane u Africi, nejednakost između bogatih i siromašnih, autokratski režimi i pandemija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading