RUKA NA MIROSLAVLJEVOM JEVANĐELJU I REČI U KOJIMA SE POMINJU USTAV I KOSOVO: Pogledajte kako je Vučić položio zakletvu u Skupštini Srbije! (VIDEO)

Autor:

Vesti

31.05.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je svečanu zakletvu u Skupštini Srbije čime je počeo njegov drugi mandat na čelu šefa države.

RUKA NA MIROSLAVLJEVOM JEVANĐELJU I REČI U KOJIMA SE POMINJU USTAV I KOSOVO: Pogledajte kako je Vučić položio zakletvu u Skupštini Srbije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti - glasi tekst zakletve koji je izgovorio predsednik Srbije držeći ruku na Miroslavljevom jevanđelju.

Kako je izgledalo polaganje zakletve, pogledajte u video snimku.

 

 

Nakon polaganja zakletve, intonirana je himna Srbije.

 

 

Inače, u obraćanju nakon polaganja zakletve, Vučić je u inauguracionom govoru govorio o teškim vremenima pred Srbijom i svetom, spoljnopolitičkoj pozicije zemlje, ekonomiji, platama i penzijama, odnosima u regionu...

O svemu tome Republika je već pisala, a više informacija možete naći u rubrici vesti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading