DRAMATIČNO PREDVIĐANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Nuklearni sukob je realna opasnost! NIKO NEĆE MIR!

Autor:

Vesti

15.05.2022

11:17

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je gostujući na TV Prva da je nuklearni sukob u svetu veoma realna opasnost.

DRAMATIČNO PREDVIĐANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Nuklearni sukob je realna opasnost! NIKO NEĆE MIR!

youtube.com/TV Prva

- Mislim da je veća šansa da se dogodi, nego da se ne dogodi - kazao je predsednik govoreći u ratu u Ukrajini.

Kako je naglasio šef države, "svi bi mir, ali da druga strana bude poražena".

- Znači niko neće mir i sukobi će trajati. Predsednik Si je upozorio Evropu i rekao da mora povesti računa o bezbednosti sama, jer ova "mala kriza u Ukrajini" može da postane deo velikih globalnih podela i sukoba - rekao je predsednik i dodao:

- Mislim da je nuklearni sukob veoma realan. Mislim da je veća šansa da se dogodi, nego da se ne dogodi - istakao je Vučić.

Vučić je, inače, govorio o drugim krucijalnim temama za zemlju i društvo.

Kako je Republika već pisala, Vučić je poručio da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji.

Cena koju plaćamo je ogromna. Mi suštinski nemamo izlaz na tržište kapitala. Borićemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku. Trpimo ogromnu štetu i ni od koga ne tražim ni hvala. Zbog poštenog odnosa prema sebi, poštovanja međunarodnog javnog prava ćovo radimo. Znamo koliko sankcije nisu fer. Koliko ste puta čuli da ćemo 3. aprila da ovedemo sankcije? I nismo uveli. Trpimo mnogo neuvođenjem sankcija Rusiji. Cena samostalnosti je da živimo u užasnom trenutku gde u svakom trenutku morate da vodite račna o svemu - podvukao je predsednik.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, predsednik je naglasio da Srbija neće dati teritorijalni integritet ni po koju cenu.

Ne dam teritorijalni integritet Srbije ni po koju cenu. Ne dam teritorijalni integritet Srbije u skladu sa Ujedinjenim nacijama - podvukao je predsednik Srbije.

Govoreći o investicijama, Vučić je za drugu polovinu juna najavio dolazak važnog investitora, što će, kako je naveo, biti velika vest za Srbiju.

- Informaciju očekujem u drugoj polovini juna, ako to bude, kao Savić ću... Ja sam jedino deblji od njega, pa ću da skočim, onako, u odelu u bazen. Mislim da bi to bila najveća pobeda Srbije, ako uspemo - rekao je Vučić.

 

Komentari (1)

Loading